Proaspăt ajunși bucătari, mai mulți arădeni au făcut un adevărat spectacol culinar

Nu mai puțin de 17 arădeni au încheiat recent cursul de bucătari, organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad.

După susținerea examenului scris, cei 17 arădeni s-au întrecut în prepararea unor mâncăruri aparte.

Festinul culinar a cuprins rețete tradiționale românești, dar și din bucătăria internațională. Dacă ciorbele și sărmăluțele au reprezentat cu success bucătăria românească, pastele cu somon, vienetele făcute în stil libanez și salata cu somon afumat – au ținut pasul pentru o masă reușită.

Nu au lispit nici prăjiturile, papanașii și o budincă libaneză făcută cu apă de trandafiri.

„Meseria de bucătar rămâne una dintre cele mai solicitate pe piaţa muncii. Spun acest lucru, întrucât indiferent de situaţia financiară din ţară sau de peste hotarele acesteia, alimentaţia este una din nevoile principale ce necesită a fi satisfăcută mereu„, spune Gheorghe Seculici, președintele CCIA Arad.

  Organizatorii spun că arădenii care au decis să urmeze acest curs de formare profesională au parcurs cu bine toate etapele. „Cursanții au încheiat cu bine etapele acestui curs de formare profesională. Din toamna acestui an vom avea un nou curs destinat arădenilor care doresc să îmbrățișeze meseria de bucătar. De altfel, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad organizează cursuri și pentru alte segmente de formare profesională”, spune Carmen Crișan, manager al departamenului de Formare Profesională din cadrul CCIA Arad.

Cursul destinat bucătarilor, partea teoretică, a fost prgătit de lectorul Crina Cartiș, în timp ce partea practică a fost coordonată de chef Marcela.  

Adauga comentariu