Primul caz de gripă sezonieră din acest an, confirmat în Arad

A fost confirmat primul caz de gripă sezonieră, în Arad. Un bărbat de 60 de ani a fost internat în sptal, a primit tratament iar mai apoi a fost externat. În cursul lunii ianuarie, zeci de persoane au mers la spital, speriaţi de avalanşa cazurilor de gripă de la nivel naţional.

Medicii au recoltat probe biologice de la şase persoane, patru au fost infirmate, în urma analizelor de laborator, una confirmată şi una este în aşteptare.

Simina Roz, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Arad, spune că bărbatul diagnosticat cu gripă a fost externat după ce a primit tratament. Acesta nu a fost vaccinat antigraipal. Nici în cazul celorlalte cinci persoane a căror probe au ajuns la Institutul Cantacuzino nu au fost vaccinaţi în acest sezon.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică a confirmat existenţa unui număr ridicat de viroze, însă acestea sunt în media ultimilor ani, aşadar nu ar fi motive de îngrijorare.

În ultima săptămână au fost înregistrate aproximativ 1.200 de infecţii respiratorii şi 272 de pacienţi cu pneumonii. Dintre cei din urmă, în jur de 50 au fost internaţi.     

Adauga comentariu