În primăvară, Primăria Arad anunța acoperirea patinoarului pentru a putea fi folosit mai mult timp. După șase luni au rămas doar promisiunile unui proiect de 2,5 milioane de lei!

Patinoarul Arad și-a deschis porțile în data de 1 decembrie, însă investiția anunțată de Primăria Arad se lasă încă așteptată.

În primăvara acestui an, administrația locală promitea o investiție de aproape 2,6 milioane de lei la patinoarul din oraș. Prin acest proiect urma ca acest patinoar să fie închis într-o construcție tip hală.

În urmă cu șase luni, susțineau autoritățile, s-a ajuns la această idee pentru ca arădenii să se bucure de gheață mai multe luni pe an, nu doar două, așa cum fusese iarna trecută.

La finele lui 2017, patinoarul s-a deschis la jumătatea lunii decemdrie și s-a închis în februarie, deci a funcționat aproximativ două luni.

Au fost și ani în care gheața a fost menținută doar câteva săptămâni, întrucât aparatele de răcire nu făceau față, iar investiția părea una inutilă.

Pentru a rezolva aceste probleme s-a decis demararea unui proiect prin care patinoarul să fie acoperit. Astfel, se aprecia că patinoarul va putea funcționa de toamna până primăvara. „Se va acoperi suprafaţa destinată activităţii sportive (patinoar în sezonul rece său teren multifuncţional în rest – de exemplu creştere de la 2 luni la 12 luni ) cu închideri uşoare, prefabricate şi demontabile, care să aibă un minim impact asupra terenului adiacent; se vor integra funcţional şi estetic corpurile anexă existente în prezent. Astfel, atractivitatea patinoarului va creşte pe timp de iarnă prin ridicarea gradului de confort, iar pe timp de vară va putea fi folosit asemănător unei săli de sport minimale”, susțineau autoritățile, în urmă cu șase luni.

Din păcate totul a fost doar pe hârtie, nici urmă de vreun proiect pus în practică.

Adminsitrația Falcă arată, și în această situație, că multe dintre proiectele pe care le anunță cu surle și trâmbițe sunt doar „gargară”, texte care să dea bine în fața arădenilor.

Adauga comentariu