Primarul unui oraş arădean vrea să vândă maşina de serviciu pentru a cumpăra o autospecială de pompieri

Ioan Radu Mărginean, primarul oraşului arădean Nădlac, este decis să renunţe la maşina de serviciu pentru ca oraşul să beneficieze de o autospecială pentru pompieri.

Edilul a anunţat că va păropune vânzarea autoturismului Dacia Duster și reducerea la jumătate a indemnizațiilor de consilieri pentru toți consilierii locali iar cu banii economisiți să se achiziționeze o mașină de pompieri second-hand.

“Mâine la ședinta pe buget voi face această propunere. Având în vedere bugetul foarte mic de anul acesta s-ar putea să rămânem cu o singură mașină de pompieri deși sunt necesare 2 mașini pentru funcționarea serviciului de pompieri. Autospeciala de stins incendii Roman din anul 1989, cu nr. de înmatriculare AR 16 PSI s-a defectat în data de 10.04.2019, defecțiunea a apărut la motor, sunt probleme tehnice la diferențial, bazinul de apă prezintă coroziuni mari și se pierde apa din rezervor și sunt probleme pentru a îndeplini cerințele inspecției tehnice periodice”, spune primarul Ioan Radu Mărginean.

 Pentru ședința de buget s-a propus achiziționarea unei autospeciale de stingere cu apă (secon-hand) în suma de până la 120.000 lei. Pentru dotarea serviciului voluntar pentru situații de urgență sunt necesare două autospeciale de stingere cu apă, localitatea având aproximativ 3.600 de gospodării.

Adauga comentariu