Primarul unei comune arădene a montat cutiuţe la capele pentru ca familiile îndoliate să primească bani în locul coroanelor de pe morminte!

Corneliu Popi Morodan, primarul comunei arădene Ghioroc, are o idee aparte pe care încearcă să o pună în practică. La cepelele din comună au fost montate cutiuţe pentru ca cei ce vin la înmormântare să ajute familia îndurerată cu bani, în locul coroanelor de flori puse pe morminte.

Edilul explică faptul că măsura nu este una obligatorie, însă crede că este una benefică, atât pentru familia celui decedat, cât şi pentru mediul înconjurător.

“În urma consultărilor avute cu dumneavoastră am montat la capele cutiuțe în care să se colecteze bani în loc de coroane. Asta nu înseamnă că sunt interzise coroanele, doar că vrem să nu mai ajungem în postura de a arunca sute de coroane. Recomandăm ca doar familia să aducă coroane iar ceilalți să pună un plic cu bani și câteva cuvinte adresate familiei.  Nu mai facem motivării ale deciziei pentru că aproape toți cu cei ce am vorbit au spus că este o idee bună. Vă rog să duceți în spatele cimitirelor coroanele atunci când curățați mormintele, deoarece dacă le puneți în pubelă nu ne ridică gunoiul firma de salubritate. Sper să fie o decizie în folosul nostru al tuturor și al protecției mediului”, este mesajul primarului comunei Ghioroc, Corneliu Popi Morodan.

Adauga comentariu