Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, susține inițiativa președintelui României de a organiza un referendum, concomitent cu alegerile pentru Parlamentul European

Edilul-șef al Aradului s-a aflat astăzi la Deva, unde, într-o conferință de presă, alături de colegii din PNL Hunedoara, a vorbit despre planurile sale ca viitor europarlamentar.

Totodată, Gheorghe Falcă a afirmat că va susține inițiativa președintelui României de a organiza un referendum, concomitent cu scrutinul din 26 mai. Deși, unii sociologi afirmă că o astfel de consultare populară ar avantaja USR. 

„Aștept ca fiecare cetățean întrebarea și, evident, cunoscându-l pe domnul președinte, voi susține solicitarea dânsului. De aici încolo, cetățenii vor decide dacă solicitarea președintelui va rămâne ca obligativitate pentru clasa politică, generată de votul cetățenilor. Din punctul meu de vedere, dacă oamenii vin la vot, ei sunt avantajați, nu vreun partid politic”, a declarat primarul Aradului. Președintele României a declarat ieri că este aproape hotărât să organizeze un referendum în data de 26 mai, cel mai probabil acesta va avea legătură cu justiția. 

Gheorghe Falcă a mai afirmat că este decis să renunțe la mandatul de primar și că va pleca la Bruxelles, candidatura sa nefiind doar de dragul de a aduce voturi partidului.

„Eu candidez. Și, ca și candidat, dacă voi fi ales, voi merge la Bruxelles”, a precizat Gheorghe Falcă.

În altă ordine de idei, președintele liberalilor hunedoreni, Lucian Heiuș, a afirmat că PNL are cei mai buni și mai pregătiți pretendenți la fotoliile de europarlamentari, avându-l în fruntea listei pe jurnalistul Rareș Bogdan. Spre deosebire de principalul adverasr politic, PSD, care nici nu și-a stabilit lista cu candidați. 

„Despre principalul nostru concurent nici nu avem ce să vorbim. Mai sunt șase zile până când se încheie înscrierile pentru a participa la campania electorală, iar PSD-ul nici nu și-a stabilit candidații. Este încă un exemplu de dispreț pe care PSD îl arată la adresa alegătorilor, când tu mai ai șase zile și nu știi cu cine candidezi? Se mai dovedesc încă o dată degringolada și luptele interne în care este măcinat PSD”, a conchis Heiuș. 

Acesta a mai ținut să precizeze că pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare, pe locurile eligibile, sunt trei candidați care provin din județul Hunedoara, respectiv Siegfried Mureșan, Dan Motreanu și Gheorghe Falcă. Liberalii vor să obțină la scrutinul din luna mai 10 mandate de europarlamentari.  

 

 

Adauga comentariu