Primarul Gheorghe Falcă promite că până în anul 2024 în Arad vor circula 54 de tramvaie moderne

Administrația locală promite că până în anul 2024, în Arad se va circula cu 54 de tramvaie moderne. 

„Este strategia noastră de a reduce poluare în Municipiul Arad, prin atragerea unui număr cât mai mare de călători spre mijloacele de transport în comun nepoluante”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă. 

Edilul a afirmat că prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, axa aprioritară 4 – Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile, municipalitatea arădeană a obţinut finanţare pentru achiziţionarea a 18 tramvaie moderne. Procedura de achiziţie a primelor 10 garnituri (6 tip vagon şi 4 dublu articulate) parcurge în acest moment etapa de evaluarea ofertelor. 8 tramvaie vor fi cumpărate, în cadrul proiectului pe fonduri europene care prevede modernizarea liniei de tramvai de pe strada Pădurii.

Mai mult decât atât, Primăria Arad intenţionează, ca după 2021, să cumpere alte 10 tramvaie, însă de această dată din fonduri proprii. 
Reprezentanții Primăriei mai spun că dacă la cele amintite mai sus mai adăugăm alte 20 de tramvaie din parcul existent al Companiei de Transport Public Arad ce urmează să fie modernizate pe fonduri europene şi cele 6 garnituri noi care deja asigură transportul călătorilor la nivelul municipiului, atunci rezultă că în 5 ani de zile, CTP Arad va asigurat transportul local cu un număr de 54 de tramvaie moderne. 

„Strategia noastră de reducere a poluării în Municipiul Arad prevede creşterea numărului de călători pe mijloacele de transport în comun. Acest lucru este posibil prin oferirea unui confort sporit pe tramvaie şi autobuze şi asigurarea unor măsuri de protecţie socială la transportul public local. Concret, vorbim despre o serie de gratuităţi şi reduceri la transportul public pe raza municipiului Arad, pentru anumite categorii sociale: preşcolari, elevi, studenţi şi pensionari. Deocamdată proiectul este la transparenţă decizională.”, a completat primarul Gheorghe Falcă.

 

 


Adauga comentariu