Primarul Gheorghe Falcă nu renunță la ideea de a demola piața Catedralei!

Deși intanțele de judecată au dat câștig de cauză Prefecturii Arad, în problema demolării pieței Catedralei, primarul Gheorghe Falcă nu renunță la idee. De-a lungul anilor, mii de arădeni au semnat pentru o inițiativă cetățenească cu speranța că va oprin intențiile de demolare ale administrației Falcă.

În urmă cu doi ani, Gheorghe Falcă voia să amplaseze în piața Catedralei, ăsta a fost unul dintre motivele asunse, Monumentul Marii Uniri. Cum nu a putut trece proiectul de hotărâre prin Consiliul Local Municipal, având nevoie de votul a două treimi dintre aleșii locali, a venit cu ideea unei parcări subterane.

Prefectura Arad anunța ieri că a reușit să obțină anularea actului administrativ, iar acum Gheorghe Falcă pregătește un altul!

„Primăria municipiului Arad a luat la cunoştinţă şi respectă decizia instanţei de anulare a Hotărârii Consiliului Local Municipal Arad cu nr. 365 din 21.09.2018 privind aprobarea modificării și completării HCLM nr. 41/2014 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiție „Regenerare urbană zona Piața Catedralei din Municipiul Arad”.  Prin urmare vom promova un nou proiect de hotărâre cu încadrarea în cerinţele de formă solicitate. El se va regăsi pe ordinea de zi a următoarei şedinţe extraordinare de Consiliu Local Municipal”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Arad.

Înverșunarea de care dă dovadă edilul-șef al municipiului arată că de fapt scopul „raderii” pieței Catedralei este altul. Unii vorbesc despre interesele unor hipermarket-uri, alții despre ale unor oameni de afaceri care au nevoie de parcări pentru un anume hotel. Rămâne de văzut care este adevărul, însă până una-alta Falcă nu renunță la ideea de a demola piața care există în centrul Aradului de un secol și jumătate.

Adauga comentariu