Primăriţa MTV din Petriş vine cu o provocare de nerefuzat: sărmăluţe cu seminţe de ludaie, plăcintă întoarsă şi vizite de neuitat la moară şi război

Arădenii care doresc să o cunoscă pe primăriţa MTV cum a fost denumită pot participa la Circuitul Gastronomic al județului Arad.

Circuitul Gastronomic, o campanie inițiată de Consiliul Judeţean Arad, poposește la Petriș în data de 30 iunie. Gazda, Irina Onescu, primăriţa comunei, îi invită pe participanţi la un adevărat festin gastronomic, specific zonei.

Gospodinele locului vor întâmpina turiştii cu bucate tradiţionale, din cele mai alese: pâine coaptă în ţest  (cu pastă de nucă, cu unt proaspăt de casă, cu pastă de jumări și ceapă, cu zacuscă țărănească), brânză proaspătă (cu cheag, cu ceapă verde, cu mărar, cu chimen), lapte acru de casă, smântână proaspătă cu hribe, ghiveci de legume, fasole frecată (cu boia, usturoi și ulei de ludaie), salată verde pălită cu iaurt fiert, slăninuţă, jumări şi cârnaţia fumaţi (cu roșii, castraveți, ceapă, usturoi verde și ardei gras), sărmăluţe petrişene cu seminţe de ludaie (dovleac), sărmăluţe tradiţionale cu pâine de mălai, plăcintă stoarsă cu nucă și miere de prune, cu măr, cu brânză și stafide şi fagure de miere!!!

Plecarea va fi din fața Consiliului Județean Arad, ora 08:00.

Turiștii care vor trece pragul vor fi întâmpinați în curtea Castelului Salbek (sec XIX). „De aici se va porni într-o plimbare feerică pe Valea Petrișului, cu popasuri la bisericile de lemn monument istoric din satele Corbeștisi Roșia Nouă, la moara pe apă din Obârșia și la presa tradițională de ulei, pentru ca mai apoi să se meargă la război… La războiul de țesut, tot într-un context tradițional! Și cum aerul curat și mișcarea vor trezi pofta de mâncare, la finalul excursiei, turiştii se vor bucura de un ospăț țărănesc, cu bucate delicioase, specifice zonei”, a declarat Irina Onescu, primarul comunei Petriș.

Nu vor lipsi nici băuturile de casă, siropuri, ceaiuri, limonadă, ţuică şi cireşată!

Prețul unei excursii/persoană (transportul este inclus în preț) este de: 76 lei adult şi 61 lei copil. (Transportuleste de 36 lei – dus-întors).

Pentru rezervări sunați la: 0728 116 412 (luni-vineri de la 9:30 la 16:30) sau pe pagina www.sageataverde.ro.

Pentruinformațiișipoze din Circuitul Gastronomic, dați ”Like” pe Facebook la pagina https://www.facebook.com/GastronomieArad/

  

Adauga comentariu