Primăria Arad vrea să dea peste 2.000 de euro pentru o uniformă de polițist local! Cu Versace ieșeau mai ieftin!

Primăria Arad a decis să achiziționeze uniforne pentru polițiștii locali, folosind o sumă fabuloasă: 1.685.900 lei, adică aproximativ 358.000 de euro. Având în vedere că departamentul subordonat Primăriei Arad are 178 de angajați, înseamnă că prețul unei uniforme ar depăși 2.000 de euro! Luând în calcul faptul că unii dintre polițiștii locali nu poartă uniforme, unele compartimente, prețul pentru un asemenea costum ar fi mult mai mare.

Dacă ar fi să fim cârcotași am putea găsi costume produse de casa de modă Versace, la prețuri aproximativ egale sau chiar mai mici.

Și mai interesant este faptul că firma care a câștigat licitația, Tactica Outdoor din București, are un singur angajat. Practic o firmă de „apartament” va vinde, în următorii patru ani, uniforme polițiștilor locali arădeni.

Primăria se apără și spune că nu toată suma trebuie cheltuită

Din dorința de a vedea reacția Primăriei Arad, am solicitat-o. Ni s-a răspuns, mai pe înțelesul tuturor, că suma maximă prevăzută în contract nu trebuie cheltuită în totalitate și că în oferta de pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) trebuie trecută o sumă maximă.

 „În vederea achiziţionării de uniforme pentru dotarea agenţilor din cadrul Direcţiei Genenerale Poliţia Locală Arad s-a atribuit un acord cadru cu o durată de 4 ani de la data semnării contractului şi are  o valoare de  maxim de 1.685.900 lei (fără TVA). Acordul cadru a fost încheiat în data de 11.10.2018. Furnizarea uniformelor se va face în cadrul acordului cadru în baza unor contracte subsecvente care reprezintă angajamentele legale.  Primul contract subsecvent a fost încheiat în data de 2.11.2018 în valoare de 159.804 lei (fără TVA). Cantităţile de produse care fac obiectul Acordului Cadru (4 ani) au fost estimate ţinând cont de prevederile Legii155/2010 şi a HG 1332/2010 privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a poliţiei locale”, spune Ralu Cotrău, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.

Totuși, cineva a făcut aceste estimări. Chiar și cu întinderea contractului pe o perioadă de patru ani, suma pe care este dispusă să o plătească Primăria Arad este una imensă.

Parcă asistăm la un nou episod „Mețianu”, stradă care a fost dotată cu bănci de 8.500 de euro bucata și multe alte șmenuri cu miros de bani. Mulți bani...

Adauga comentariu