Primăria Arad cumpără (și) motocoase la preț umflat!

Primăria Arad continuă achizițiile publice cu „cântec”. De-a lungul acestui an, mai multe lciitații publice au ridicat semen de întrebare, prin prisma prețurilor de achiziție. Fie că vorbim de uniformele pentru Poliția Locală, sisteme GPS, tocătoare pentru hârtie, toate au arătat că șmenul încă funcționează.

Ultima „reușită” a adminsitrației municipale este o licitație de achiziție a unor motocoase. Dacă la alte licitații, dintre cele amintite mai sus, „umflătura” era de peste sută la sută, acum lucrurile stau ceva mai lejer, dar tot cu un mare semn de întrebare.

Primăria Arad a achiziționat șapte motocoase la prețul de 5.300 de lei bucata, pentru care a achitat suma totală de 37.100 de lei, aproximativ 7.700 de euro.

Ei bine, același model de motocoasă cu aceleași caracteristici se găsește la prețul de 4.519 lei bucata, deci cu aproape 800 de lei mai ieftină. Dacă ne gândim că și firma care vinde la acest preț mai mic are câștig, e logic că societatea care a vândut Primăriei Arad, adică Gamanor SRL din Zădăreni, să fie și mai mult pe plus.

Deși de-a lungul anilor au fost semnalate multe asemenea achiziții dubioase, nimeni nu a luat vreo măsură.

Adauga comentariu