Primăria acuză „fake-news” după ce un arădean a postat imagini cu condiţiile dintr-un tramvai. Filmarea arată că autorităţile MINT cu neruşinare!

Arădeanul Darius Iştoc a postat, ieri, pe reţelele de socializare câteva imagini deplorabile dintr-un tramvai care circulă pe raza municipiului. În acestea se pot observa scunele distruse, iar în comentariul care însoţeşte fotografiile se spune că acestea sunt condiţiile din tramvaie în anul 2019.

Primăria Arad şi Compania de Transport Public au reacţionat imediat şi au acuzat că e vorba de „fake-news”.

„Primăria Municipiului Arad şi Compania de Transport Public Arad dezmit existenţa în circulaţie a unor asemenea tramvaie. Directorul CTP Arad, Claudiu Godja a precizat că este vorba despre un vagon de tipul GT8, dar spune că în acest moment nu există în circulaţie niciun tramvai cu scaune descompletate sau cu elemente de susţinere desprinse sau rupte, aşa cum apare în imagine. Cel mai probabil vagonul de tramvai se află deja în parcul rece al CTP Arad, urmând să fie propus casării, asta dacă nu cumva fotografia a fost realizată cu mai mulţi ani în urmă şi vagonul este deja casat”, se arată în comunicatul remis presei.

În continuarea textului apare şi reacţia primarului Călin Bibarţ: „Considerăm că imaginea apărută în spaţiul public nu este altceva decât o încercare de dezinformare şi este regretabil că în loc să promovăm investiţiile administraţiei locale în transportul public arădean, acceptăm astfel de informaţii neadevărate. Îl rog pe domnul Darius Iştoc să ne ofere mai multe informaţii despre acest tramvai, iar dacă-l identifică în circulaţie, să facă o plimbare cu el alături de directorul Companiei de Transport Public Arad”.

Numai că după ce autorităţile au acuzat o ştire falsă, autorul postării a adăugat şi un filmuleţ, iar imaginile de aici contrazic flagrant spusele autorităţilor.

În această filmare apar alte două persoane în respectivul vagon, deci cu tot cu cel care a filmat sunt trei. E imposibil ca un tramvai aflat în depou, aşa cum susţin autorităţile, să aibă călători în vagoane. Mai mult, imaginile arată un tramvai în mişcare, cu viteză ridicată, semn că filmarea a fost făcută pe una din liniile din oraş.

Adauga comentariu