Primar din ianuarie 1990, Florin Farcaşiu nu mai poate candida pentru un nou mandat!

Florin Farcaşiu, primarul comunei Târnova, nu mai poate candida pentru un nou mandat. Acesta a fost declarat incompatibil, iar mai apoi a fost suspendat din funcţia de primar. A câştigat în instanţă şi s-a putut reîntoarce în scaunul de edil-şef, însă decizia definitivă a Înaltei Curţi spune că Farcaşiu nu poate candida timp de trei ani.

Primarul fusese declarat incompatibil întrucât a deţinut simultan funcţia de edil-şef şi de reprezentant în consiliul de administraţie al unei şcoli din comună.

„Admite contestaţia formulată de contestatorul Partidul Social Democrat – Organizaţia Judeţeană Arad, în contradictoriu cu intimatul Farcaşiu Florin, ca fiind întemeiată. Anulează Hotărârea din data de 12 august 2020 emisă de Biroul electoral de circumscripţie nr. 68 Târnova, înregistrată sub nr. 43, privind acceptarea candidaturii pentru funcţia de primar al comunei Târnova a numitului Farcaşiu Florin. Fără cheltuieli de judecată”, se arată în decizia Judecătoriei Ineu.

Decizia Judecătoriei Ineu  nu va fi atacată de Farcaşiu, care şi-a găsit înlocuitor, în persoana lui Tomuţa Mureşan.

 „Judecătoria Ineu a dispus că nu voi putea candida la alegerile locale din 27 septembrie. Voi renunța la căile de atac si voi proceda la retragerea candidaturii potrivit legii. În calitate de președinte al Organizației locale a PNL Târnova, voi acționa cu toată priceperea și experiența mea, pentru ca PNL să câștige alegerile la nivelul comunei noastre. Organizația locală și Filiala județeană Arad ale PNL vor susține candidatura domnului Tomuța Mureșan Iosif pentru funcția de primar al comunei Târnova”, a fost reacţia lui Florin Farcaşiu după aflarea deciziei.

Adauga comentariu