Prima zăpadă nu ne va prinde nepregătiți: s-au făcut stocuri de sare și clorură de calciu atât pentru intervenția pe DN, autostradă, cât și în municipiu!

Aproape 22.000 de tone de sare și circa 167 de tone de clorură de calciu, pregătite pentru zona de vest

Reprezentanții DRDP Timişoara au verificat, săptămâna trecută, bazele de deszăpezire arondate Secțiilor de Drumuri Naționale din zona de vest și pentru autostrada A1. S-au verificat utilajele, precum și stocurile de material antiderapant.

„Astăzi, 21 noiembrie, în baze există aproape 22.000 de tone de sare și circa 167 de tone de clorură de calciu. Peste 270 de utilaje angrenate în activitatea de deszăpezire sunt mobilizate în bazele din județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara”, spun reprezentanții DRDP Timişoara.

În ceea ce privește municipiul Arad, viceprimarul Ilie Cheșa, anunța că sunt pregătiți pentru iarnă.

„Pentru că iarna bate la ușă, iar temperaturile sunt tot mai scăzute, am vrut să ne asigurăm că avem toate stocurile necesare pentru acțiunile de deszăpezire. Am efectuat astăzi o inspecție în teren și am constatat că firma care a câștigat contractul pentru deszăpezire are pregătite aproape 40 de utilaje, care pot interveni în caz de ninsoare. Există stocurile necesare de sare, nisip și clorură de calciu pentru a interveni în toate cartierele. Sunt convins că iarna nu ne va lua pe nepregătite și vom putea asigura arădenilor drumuri curate, indiferent de condițiile meteo”, este mesajul viceprimarului.

Adauga comentariu