Preşedintele Consiliului Judeţean Arad este ,,topit” după un Akita American

Mai marii judeţului Arad au şi ei pasiuni ca noi toţi. Atunci când nu sunt la lucru îşi ocupă timpul în mod plăcut. Mai mult de atât o parte dintre ei sunt şi iubitori de animale. Pentru că am dorit să îi prezentăm şi altfel decât îi ştiţi i-am întrebat dacă au acasă un animal de companie. Aşa am aflat o poveste interesantă despre câinele preşedintelui Consiliului Judeţean Arad, liberalul Iustin Cionca. Acesta este cu adevărat ,,topit” după un Akita American, cel mai bun prieten al gospodăriei sale.

Pe numele său Pako, câinele a reușit să cucerească inimile întregii familii, nu numai prin constituția excepțională, ci în primul rând prin loialitate și afecțiune. 

Relația cu Pako ocupă zilnic o parte din timpul președintelui Consiliului Județean. Deși i s-a amenajat un padoc generos, Akita este scos la plimbare în fiecare seară de Iustin Cionca pe străzile orașului Pecica, rutina aceasta fiind inclusă pe agenda președintelui, oricât de târziu ar reveni acasă din deplasările sale zilnice prin județ. 

,,Povestea familiei noastre cu Pako este o poveste despre prietenie. A ajuns la noi din Ungaria prin intermediul unui amic care la rândul său și-a cumpărat un câine de acolo și m-a întrebat dacă nu sunt și eu interesat. Vă spun sincer că am și uitat de discuția aceea și ne-am trezit cu câinele la ușă într-o seară, un bulgăraș colorat care i-a cucerit întâi pe soția mea și pe fiul meu, Paul. A fost dragoste la prima vedere! Numele i-a fost dat de soția mea. Noi spunem că nu noi am găsit câinele acesta minunat, ci el ne-a găsit pe noi. Este ca un membru al familiei, se bucură pentru bucuriile noastre și simte când suntem necăjiți. Pentru mine în mod deosebit acest Akita American este o rezervă de energie și de afecțiune, am nevoie de el în aceeași măsură în care el are nevoie de mine”, a declarat Iustin Cionca. 

Iustin Cionca și-a dorit un Akita din momentul în care a văzut și revăzut filmul Hachiko, povestea impresionantă a unui Akita care i-a rămas loial stăpânului mulţi ani după trecerea în nefiinţă a acestuia. Pentru că nu a reuşit să găsească un Akita Inu preşedintele a optat pentru acest Akita American care a devenit astfel al patrulea membru al familiei sale. 
În curtea familiei sale se mai regăsesc şi trei pisicuţe, care sunt mai mult în grija soţiei.  

Adauga comentariu