Presa, la videochat: Nu criticaţi, dacă nu înţelegeţi....

Mi-am întâlnit, astăzi, o parte dintre colegii de presă la Studio 20 Arad. Da, acolo la videochat unde am mers eu, în urmă cu câteva luni, şi am scris un material. Am scris atunci exact ce am văzut în decurs de câteva ore. Materialul a stârnit multe comentarii şi critici, azi însă când am văzut colegii că au descoperit şi ei exact ce relatam eu, am avut o mare bucurie. Se zice că până nu înţelegi ceva, nu critica.

Această industrie are şi ea minusurile ei, dacă este făcută din apartament pe cont propriu, sau condiţii mizere, dar dacă este făcută în cadru organizat, într-un studio lucrurile stau puţin altfel. Am fost chemaţi, astăzi, noi cei din presă, la Studio 20 Arad de către propietarul Gabriel Pleşa nu pentru a ne convinge de ceva sau pentru a-i promova modelele, ci pentru a vizita şi a petrece cu ei puţin timp. Cu ei cei care sunt în spatele acestor modele şi care le coordonează şi sunt alături de ele la tot pasul.

Din staff fac parte fete şi băieţi tineri. Ei sunt cei care află poveştile de viaţă ale acelor doamne şi domişoare din Arad care aleg această cale. Camerele sunt atent aranjate, iar în fiecare se află amprenta fetei. Nu le vom da nume şi poveste deoarece poate fi chiar colega sau vecina voastră. Pot să spun că sunt femei care au ales asta pentru a nu-şi lăsa copiii să trăiască în mizerie şi să poată avea acces decent la studii...unele, altele poate din plăcerea de a conversa sau poate a se dezbrăca la cameră. Ni s-a explicat că fetele se numesc în această industrie modele, chiar dacă nu sunt siluete.

Împreună cu colegii am intrat în fiecare încăpere a studioului, am râs, ne-am simţit bine, am uitat toţi de prejudecăţi. La urma urmei, era o conferinţă de presă mai puţin conveţională, iar noi ne făceam datoria. Culegeam date pentru a le relata atunci când este cazul. O parte din presa din Arad a fost astăzi la videochat...în vizită. Şi încă ceva ştiti îndemnul „omului cu autostrada” că pe data de 15 martie, de la ora 15.00 să se întrerupă activitatea în România timp de 15 minute,  cei de la Studio 20 vor face acest lucru. Sunt primii din Arad care au anuţat că sunt solidari. Astăzi, am învăţat ceva acolo: nu criticaţi, dacă nu înţelegeţi.... 

Adauga comentariu