Preotul din Hăşmaş s-ar fi împuşcat din greşeală! Arma era deţinută ilegal!

Ioan Cucu Pelea, preotul din Hăşmaş găsit împuşcat în cap a decedat în urma unei erori. Asta arată primele date ale anchetei deschisă de procurori.

Surse din rândul anchetatorilor spun că în cel mai probabil caz, arma pe care o avea preotul Pelea asupra lui s-a descărcat accidental.

„Nu se pune problema vreunei crime, iar varianta sinuciderii este aproape nulă. Cel mai probabil arma s-a decărcat accidedntal, însă acest lucru îl vom afla cu exactitate peste câteva zile”, spun surse din rândul anchetei.

Interesant este faptul că preotul ortodox din Hăşmaş nu deţinea arma de vânătoare în mod legal. Ori cineva i-a împrumutat-o, ori era a lui, însă fără permis de port-armă.

Arma respectivă ar fi fost, conform unor surse, proprietatea consulului onorific al Italiei la Arad, Roberto Sperandio. Acesta a fost călcat de hoţi, în urmă cu zece luni, iar arma a dispărut la acea vreme.

Arhiepiscopia Aradului a avut o primă reacţie, după aflarea veştii morţii preotului.

„Conducerea Arhiepiscopiei Aradului aşteaptă rezultatul cercetărilor şi stabilirea împrejurărilor în care a survenit decesul. Colegii săi, frați întru slujire, din cadrul Arhiepiscopiei Aradului sunt alături de familia colegului lor, preotul Ioan-Cucu Pelea, parohul bisericii ,,Cuvioasa Paraschiva” din localitatea Hășmaș, Protopopiatul Ineu, care a trecut la cele veșnice. În aceste momente ne rugăm lui Dumnezeu, Izvorul vieții, să-i așeze sufletul împreună cu drepții și să dăruiască mângâiere și ajutor familiei sale îndoliate, în aceste momente de întristare și durere”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Aradului.

 

Adauga comentariu