Prefectura acuză Primăria Arad că vrea să-i saboteze defilarea!

Prefectul Florentina Horegea susţine că Primăria Arad blochează organizarea defilării cu prilejul Centenarului administrației românești în Arad. Deşi solcitarea pentru aviz a fost depusă de ceva vreme, acesta nu a venit.

Organizarea defilării cu efective și tehnică militară aparținând structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale cu prilejul Centenarului administrației românești în Arad este pusă în pericol deoarece Comisia de sistematizare a circulației din Primăria municipiului Arad întârzie nejustificat acordarea avizului necesar pentru închiderea temporară a circulației pe un sens al bulevardului Revoluției.

„Această întârziere ține de voința primarului Aradului și e de neînțeles atitudinea sa pentru că au fost organizate astfel de evenimente și cu alte ocazii iar centrul orașului se închide fără probleme pentru evenimente sportive sau recreative. Acum, când avem o sărbătoare care marchează Centenarul administrației românești a Aradului intervine acest blocaj suspect. Nu înțeleg motivele întârzierii, mai ales că și Primăria organizează propriile manifestări cu ocazia Centenarului administrației românești a orașului, evenimente pentru care de altfel a și fost alocată o sumă importantă de bani. Din păcate, Armata, Jandarmeria, Poliția, Pompierii, Poliția de Frontieră, Prefectura sunt împiedicate de primăria Aradului să marcheze așa cum se cuvine o sărbătoare strâns legată de Centenarul României Mari. Încă mai este timp pentru a corecta situația, sper ca atitudinea celor de la vârful administrației orașului să fie una de respect pentru instituțiile statului român pe care le-am enumerat mai înainte”, declară prefectul județului Arad, Florentina Horgea.

Centenarul administrației românești în Arad va fi sărbătorit în data de 17 mai când se vor împlini o sută de ani de la intrarea Armatei Române în oraș.

Viceprimarul Călin Bibarț reacționează

În replică, viceprimarul Călin Bibarț spune că Prefectura trebuia să solicite mai întâi un aviz de la Comisia de Adunări Publice și abia apoi pe cel de la Comisia de Ssitematizare.

“Primăria Arad prin Centrul Municipal de Cultură a gândit un program mai amplu pentru a marca cei 100 de ani de administraţie arădeană, un program care include până şi o reconstituire istorică a momentului intrării Armatei Române în Arad. În urmă cu o săptămână ne-am întâlnit la Prefectură şi am convenit un program comun care să includă ambele momente gândite de fiecare instituţie în parte. După 48 de ore, doamna prefect s-a râzgândit şi m-a informat că nu putem face evenimentul după - amiaza şi a propus ca manifestările să se încheie până la ora 14, întrucât doamna prefect trebuie s-o însoţească pe doamna Andronescu într-o vizită. Nu facem evenimente pentru noi, sau pentru doamna prefect. Le organizăm pentru ca arădenii să poată participa în număr cât mai mare. Doamna prefect ştie foarte bine, fiind jurist, că era nevoie să solicite mai întâi avizul comisiei de adunări publice şi apoi celei de sistematizare a circulaţiei. Cert este că îmi exprim regretul că nu reuşeşte să înţeleagă că Aradul este al tuturor şi că arădenii trebuie să se bucure de toate manifestările. Noi, care am bugetat din timp evenimentul, mergem mai departe. Sperăm ca şi vremea să ţină cu noi şi profit de ocazie pentru a-i invita pe arădeni la un eveniment care readuce o picătură de acum 100 de ani din viaţa oraşului Arad.”, a declarat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

 

Adauga comentariu