Poziția societății LEONI: “Nu au existat demisii în bloc și niciun caz medical înregistrat.” Noi avem ACTE!

În urma meterialelor prezentate de Știri de Argeș

https://www.stiridearges.ro/angajatii-de-la-leoni-acuzatii-la-adresa-conducerii-nici-la-toaleta-nu-ne-lasa-este-umilitor-sa-lucrezi-la-ei

https://www.stiridearges.ro/sute-de-reactii-urma-materialului-despre-societatea-leoni-sclavii-de-la-berevoiesti-s-au-mutat-la-leoni-mai-au-sa-ne-tina-lanturi-si-pozitia-conducerii LEONI WIRING SYSTEMS PITESTI SRL ne-a trasmis un comunicat de presă pe care îl vom prezenta integral

“Va rog sa gasiti mai jos pozitia Leoni ca raspuns la afirmatiile din articolul publicat marti, 28 august, pe site-ul stiridearges.ro, distribuit pe pagina de Facebook, pe grupul inchis ePitesti.ro si in reteua trustului de presa din care faceti parte (stiridebistrita.ro, ziardearad.ro):
 
1. Legat de speculatia “demisiilor in bloc” – acest lucru nu este adevart, nu corespunde in niciun fel adevarului si nu stim cine si de ce ar raspandi un asftel de zvon defaimator.
Mentionez ca in perioada 6-17 august, fabrica Leoni Pitesti a fost inchisa pentru lucrarile anuale de renovare, reparatii si curatenie. Data de 20 august a reprezentat prima zi de munca pentru majoritatea angajatilor care si-au luat concediu in perioada anterioara. Trebuie sa subliniem faptul ca pe perioada verii industria noastra se confrunta cu o fluctuatie mai mare de personal, in contextul muncilor agricole carora angajatii nostri se dedica. Acesta este unul din motivele pentru care unii oameni aleg sa plece, iar o parte dintre ei se reintorc la serviciu in toamna, la finalul perioadei de recoltare.
In data de 20 august, 17 persoane si-au depus demisia, un numar mic raportat la totalul de aproximativ 4000 de angajati Leoni. Acesta se incadreaza in fluctuatia normala a acestei perioade. Vehicularea unui numar de 81 de demisii intr-o singura zi este o speculatie nefondata care adduce grave prejudicii de imagine companiei noastre.
 
2. Legat de afirmatiile doamnelor care si-au dat demisia ca nu au fost lasate sa “scrie motivul real al plecarii”, va asiguram ca tuturor angajatilor nostri le sunt respectate drepturile atat pe perioada cat sunt angajati Leoni, cat si in momentul in care decid sa plece din companie. Mai mult, fiecare angajat este rugat sa completeze un document numit exit interview in care poate oferi detalii despre motivele care au stat la baza deciziei de a parasi compania.
Companiei Leoni implementeaza programul de Imbunatatire Continua prin care angajatii au posibilitatea de a contribui cu sugestii si propuneri de imbunatatire a proceselor ce tin de aria lor de responsabilitate, precum si de a semnala eventuale probleme sau nereguli. Angajatii sunt activ implicati in bunul mers al companiei si toate propunerile si cererile acestora sunt luate in considerare. Pe baza sugestiilor si propunerilor venite din partea angajatilor, Compania ia masuri pentru a aduce schimbarile de imbunatatire dorite. Speram ca, oferindu-va toate aceste detalii, veti intelege ca angajatii sunt asculati, le se solicita implicarea, iar feedback-urile lor sunt intotdeauna luate in considerare.
 
3. Afirmatia angajatei care sustine ca “nu a fost chemata o ambulanta pentru a merge la spital” este falsa si nu corespunde realitatii.
Asa cum v-am confirmat deja, am investigat circumstantele presupusului incident pornind de la informatiile furnizate de dumneavoastra. In primul rand, nu am gasit in registrele companiei o angajata cu numele pe care ni l-ati dat dumneavoastra. De asemenea, am verificat in registrele cabinetului medical din fabrica daca, in perioada respectiva, a avut loc un caz in care sa se fi cerut chemarea ambulantei. Nu exista niciun fel de inregistrare de acest gen.
Procedura standard pe care personalul cabinetului medical trebuie sa o respecte prevede foarte clar ca, in cazurile care depasesc competenta si posibilitatile rapide de interventie, personalul medical solicita imediat la serviciul de ambulanta.
Compania Leoni urmareste cu atentie respectarea drepturilor angajatilor sai, iar in Regulamentul Intern exista prevederi foarte clare in privinta regulilor de conduita pe care angajatii trebuie sa le respecte. Compania nu tolereaza abuzul sau amenintarile si orice incalcare a prevederilor Regulamentului Intern este sanctionata prin masurile disciplinare care se impun in functie de gravitatea faptelor.”


 Referitor la faptul că o fosta angajată a societății a avut nevoie de o ambulanță, lucru care i s-a refuzat, și despre care conducerea societății spune că nu s-a întâmplat, iată actul medical, cu data care atestă faptul că femeia se afla la muncă, în schimbul 1, și declarația ei.

“Da, eram schimbul 1. Mi s-a facut foarte rău,nu puteam respira. Am fost dusa la cabinet,mi s-a luat tensiunea. Era destul de mica,9 cu 6 si pulsul slab. Mi s-a dat o pastila,pe care am ținut-o sub limbă și ceva efervescent, probabil calciu. Am stat 15 minute în cabinet, apoi am fost trimisă inapoi in producție. Starea mea nu era bună,tot rău mă simțeam și am fost din nou la cabinet unde mi s-a controlat iar tensiunea,crescuse brusc la 12 cu 8,iar pulsul era mare...am spus ca nu pot ramane la serviciu în starea aceasta si mi s-a spus sa chem pe cineva sa mă ia. Aveau audit, toti țipau ca apucații peste tot,salvarea mai trebuia. Am chemat băiatul și am fost la spital.”

Iar acesta este contractul ei de munca

Sursa: Stiri de Argeş
 

Adauga comentariu