Povestea unei juriste din Arad care a scris o carte după experiența trăită în spital

Arădeanca Mihaela Livia Popa, în vârstă de 41 de ani, a scris o carte după ce a fost internată în spital. Ea este cunoscută în rândul arădenilor datorită acțiunilor la care participă, dar și al volumelor publicate. Este jurist de profesie, pasionată de cifre prin natura locurilor de muncă, dar și cu un talent pentru scris. A început să scrie încă de pe băncile școlii, însă când și-a pierdut părinții a crezut că s-a încheiat și acel capitol, dar viața i-a rezervat altceva.

„Scriam epigrame în clasa a IV a, după aceea am început mici povestiri. În clasa a XI a după moartea mamei mele am renunțat la scris. După ce a murit și tata am închis cumva, credeam eu definitiv cu scrisul. La 10 ani de la moartea tatălui, în anul 2013 fiind în stare urâtă, zic eu, de depresie am primit cel mai bun sfat de la un medic psihiatru, fosta colega de liceu, să fac ceea ce îmi place. Am revenit la scris, în 2014, am scos prima cărticică, una de poezii: „Ingerii Sufletului Meu”, un cadou pentru mama mea”, declară Mihaela Livia Popa, pe numele ei artistic MLP.

Cu timpul, Mihaela a descoperit voluntariatul și a înființat un ONG- Asociația Culori cu Suflet, dar a continuat să scrie și să se implice în diferite evenimente. Ultima ei carte este „Halat cu suflet”. Volumul a apărut în urma unei pățanii a ei de la sfârșitul lunii ianuarie.

„Am ajuns pe un pat de spital, am descoperit «omuleții cu halat” cu multă umanitate în ei. Cartea este practic un cadou pentru ei. Este sper o punte între pacienți și oamenii în halat”, mărturisește Mihaela.

Cartea a fost lansată, miercuri, în prezența cadrelor medicale de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Înainte de această carte, Mihaela a mai lansat încă opt.

 „Fiind internată la Secţia Ortopedie a Spitalului Judeţean Arad, în urma unei fracturi la mână, am venit în contact cu echipa de medici, asistente şi celelalte cadre medicale. Reticentă la început privind comportamentul cadrelor medicale faţă de pacient, pe parcurs am fost nevoită să recunosc că această secţie este una specială, de elită, pot spune, preocupată mai mult decât s-ar crede de confortul şi tămăduirea tuturor pacienţilor din saloane. Încă de pe patul de spital mi-a venit ideea de a scrie o carte despre această secţie de spital, şi uite, am reuşi s-o scriu. Mi s-a părut firesc să-mi lansez cartea «Halat cu suflet» în Secţia Ortopedie, printre oamenii în halat alb care m-au inspirat.“,  a mai declarat Mihaela Livia Popa.

Aceast a ajuns pe patul de spital cu fractură cominutivă cu deplasare 1/3 sup cubitus. Mihaela a avut nevoie de 12 zile de spitalizare.

 

Adauga comentariu