Povestea lui Florin Maci: din Legiunea Străină antrenor de fitness și culturism

Are 39 de ani și o bună parte din viață a petrecut-o în sala de fitness și culturism. Este vorba despre Florin Dan Maci, cunoscut în Arad pentru răbdarea pe care o are atunci când îi ajută pe alții să își mențină un corp sănătos.

A început să facă sport la vârsta de 20 de ani și asta de nevoie, deoarece era înalt și slab. În urmă cu 14 ani a fost plecat în Legiunea Străină de unde s-a întors cu o bogată experiență.

„Când eram mic nici nu mă gândeam că o să îmi placă sportul. Mai  jucam fotbal, dar așa ca orice copil. Am început să fac mișcare pe la 20 de ani, deoarece am crescut foarte înalt și eram foarte slab, aveam 65 de kilograme. Nu stăteau hainele pe mine și am spus că vreau să fac o schimbare. Ne-am apucat mai mulți prieteni din Sâmbăteni de sport. Făceam cum puteam, atunci nici nu era internet să te poți uita. Prima sală în care am intrat a fost Polivalentă. Am urmat și facultatea de sport între timp și mai făcut tot felul de sporturi cum ar fi ski, înot, judo, baschet și atletism”, afirmă Florin.

S-a antrenat ani de zile pentru el, iar din 2011 a devenit antrenor de fitness și culturism, iar ultiumul an la petrecut la XOX GYM.

Patru ani în Legiunea Străină

Florin a ales să plece timp de patru ani din România.

„Am fost în Legiunea Străină (Franța) unde am stat timp de patru ani. A fost o experință frumoasă, foarte grea la început, dar s-a meritat, deoarece am învățat lucruri unice. Limba franceză mă ajută mult, știu să vorbesc fluent și chiar o folosesc”, mai declară arădeanul.

Plecarea lui în legiune i-a adus mamei neliniște, iar după patru ani a trebuit să revină acasă.

„Mama a stat tot sub stres de când am plecat, în timp a început să aibă probleme de sănătate și m-am întors în România”, mai adaugă Florin.

De atunci, Florin s-a apucat serios de sport și petrece ore întregi în sală. Fie pentru a se antrena el, fie pentru alții. El îi îndeamnă pe tineri să facă mult sport și să mănânce mai sănătos.

Sportivul nu a participat niciodată la o competiție în domeniu, el spune că face totul din plăcere.

„Nu mă pasionează să urc pe scenă. Fac sport din plăcere și să mă simt eu bine în pielea mea. Vreau să motivez și să inspir lumea”, mai adaugă Florin Dan Maci.

Astfel, cei care trec pragul sălii XOX GYM nu au cum să nu-l remarce. Are înâlțimea de 1.88, o privire blândă, un corp bine lucrat și plin de tatuaje.

 

 

Adauga comentariu