Povestea folosită de nişte escroci pentru a vă lua banii! Se folosesc de numele unui jurnalist arădean, care a dat de „probleme” în Marea Britanie

O nouă escrocherie a fost pusă în practică de una sau mai multe persoane, cu scopul de a face rost de bani.

Unui jurnalist arădean, Vasile Sărăndan, i-a fost spartă adresa de e-mail. De pe această adresă, escrocii au transmis un mesaj de ajutor. Conform celor scrise aici, jurnalistul în cauză s-ar afla în Marea Britanie şi din pricină că documentele şi cardurile bancare i-au fost furate are nevoie de bani pentru plata hotelului şi a avionului. În total 2.650 de lire sterline!

“Sper ca a ajuns la tine la timp. Am facut o excursie la Regatul Unit si poseta mea a fost furata cu pasaportul meu international si cu cartile mele de credit inauntru. Ambasada incearca sa ma ajute lasandu-ma sa imi iau bilet de avion fara pasaport doar atat am de platit biletul de avion si taxele de hotel. Spre dezamagirea mea nu imi pot accesa banii fata cartile de credit banca are nevoie de mai mult timp pentru a imi trimite un card nou. In aceasta neplacuta situatie am nevoie de un rapid imprumut care v-a fi inapoiat imediat ce ma intorc. am nevoie de aproape 2650 de lire ca sa imi acopar cheltuielile. Am nevoie urgenta sa prind urmatorul zbor.  Este mult mai bine pentru mine. imi pare rau pentru toate neplacerile. Multumesc frumos Pot sa iti trimit detaliile Cum sa fac? Astept un raspuns. Salutari, Vasile”, este textul transmis mai multor oameni din listă.

Am luat legătura cu Vasile Sărăndan, care a afirmat că nu este în Marea Britanie şi că cineva i-a spart contul de e-mail.

Am dorit să vedem ce reacţie au cei care se află în spatele escrocheriei. Aşa că am răspuns: “Ciao. Te pot ajuta cu o parte din sumă. Daca te ajută sa imi spui unde sa trimit. Cum sa fac”.

“Ţeparii” nu au stat mult pe gânduri şi ne-au trimis rapid datele la care să transmitem suma de bani: “Vă mulțumim pentru răspuns, trimiteți-i la acest cont Contul managerului hotelului Bank Name; Barclays Bank Account name: Patricia Peter IBAN number: GB80 BUKB 20591433989682. Swift code: BUKBGB22 Account number: 33989682 Sort code: 20-59-14 După ce ați transferat-o, trimiteți o confirmare a plății. Vă mulțumim pentru asistență”.

Aşadar, atenţie la astfel de mesaje! În spatele lor stau nişte escroci.

Adauga comentariu