Povestea de dragoste dintre un brașovean și o arădeancă a adus un brand de parfumerie artizanală din Spania și în orașul nostru: PERFUMARTE

O familie din Arad și-a deschis în urmă cu câteva luni o afacere cu mireasmă. Este vorba despre PERFUMARTE, parfumeria artizanală care aduce arădenilor direct din Spania parfumuri și esențe pure de parfum cu o mare persistentă și diversitate de note olfactive, care se află  în centrul Aradului pe str. Mihai Eminescu nr 4.

Soții Brașoveanu au o poveste de film. Ea este de meserie farmacistă, iar el sportiv de performanță cu un palmares impresionant și câteva titluri europene.

Cei doi au adus Perfumarte în Arad la inițiativa prietenilor și nașilor din Bistrița și se implică amândoi deopotriva în acest mic bussines fiind convinși, spun ei, că parfumurile lor sunt create pentru ca oricine să aibă șansa de a se simți iubit și că fiecare parfum în parte are în sinea lui o poveste unică la fel ca personalitățile oamenilor.

În spatele micii parfumerii Perfumarte, deschisă de câteva luni în Arad se ascunde o poveste îmbibată în parfumuri pure, preparate artizanal într-o mică făbricuță din Spania.

„Povestea acestui brand a început în 2008, într-o  micuță localitate însorita de lângă Valencia. Atunci mica  afacere Perfumarte avea o distilerie în care se produceau parfumuri la început, în loturi mici, pe fondul crizei financiare care tocmai se instalase, dar demontarea barierelor mentale de tipul  «ca un produs ca sa fie bun trebuie să fie și scump» , cu raportul calitate-preț pe care îl practica acest bussines, a propulsat afacerea într-un nume sonor, iar astazi mica distilerie s-a transformat într- un adevărat brand în segmentul lui de piață cu propriul  laborator de creație în care lucrează angajați, specializati. Calitatea și prețurile absolut rezonabile au făcut ca Perfumarte să aibă astăzi peste 80 de magazine în toată Europa. Cele mai multe sunt în Spania, Franța, Portugalia și Belgia. Din decembrie anul trecut și Aradul are o mică parfumerie Perfumarte”, spune Ana.

Mare parte din florile sau plantele pe care le folosesc la producerea parfumurilor, în culturi  de selecție ecologice sunt cultivate de către ei.

Cultura ecologică presupune eliminarea din programul tratamentelor fitosanitare a produselor chimice, de sinteza și înlocuirea acestora cu îngrășăminte ecologice și biologice. Excepție fac unele plante si uleiuri  rare, care se aduc din alte colțuri ale lumii, obligatoriu din culturi BIO.

Perfumarte nu doar că își produc singuri uleiurile esențiale. Ci fac totul manual, artizanal, până în cele mai mici detalii, inclusiv etichetele sau ambalajele.

Totodată sticluțele de parfum pot fi refolosite ulterior la achizitionarea unui alt parfum deoarece sunt cu sistem de refill.

„Așa se face că după ce ați cumpărat un parfum de la noi , următorul este cu 10 lei mai ieftin, prețul recipientului de sticlă returnat fiind scăzut din preț. Avem peste 250 de parfumuri, pentru ea, pentru el, pentru casă, pentru aromaterapie, pentru haine, ba chiar și pentru animalele de companie”, adaugă Ana.

Povestea începută pe deal

În magazinul din Arad o găsiți pe Ana sau Oana cum îi mai spun unii.  Ea însăși are o poveste care a ținut-o tot timpul conectată la frumoasa Spania, deoarece mama și fratele ei locuiesc de peste 25 de ani în această țara, deși originile lor sunt în acest județ.

Când vorbesc despre Perfumarte, Ana și soțul ei spun despre mica lor parfumerie  că este ca și copilul lor .

Cei doi au o poveste de dragoste la fel de interesantă ca mica lor parfumerie, și care ar putea face subiectul  unui scenariu de film.

 El este brașovean, iar ea din Arad și s-au întâlnit într-o dupa amiază de mai, undeva în Bistrița  în timp ce Adi ( sportiv de performanță cu un palmares impresionant și câteva titluri europene), facea  jogging,  iar Ana ieșise să plimbe cățelușa unei prietene. Totul s-a petrecut pe un deal deasupra Bistriței unde nu era vegetație, deoarece acolo pășteau oile și nu era țipenie de om.

Deși nu și-au vorbit atunci, doar s-au privit și deși ați putea spune că mulți oameni se intersectează așa, o altă întâmplare a făcut ca la doar câteva zile după aceea el să intre pur intâmplător în farmacia în care lucra ea pentru a-și cumpăra niște suplimente .

„Poate primăvara, poate  Dumnezeu ne-a rezervat aceste întâlniri, nu putem ști, cert este că din ziua aceea au decis să rămănă împreună. Ambii veneam din relații mai puțin plăcute, dar ne-am dat seama că eram  făcuți unul pentru altul, suntem foarte veseli și asemănători, împărtășim același tip de gândire și același crez și ideologie”, mărturisește Ana.

Nu au timp să se plictisească niciodată, râd mult, sunt energici amandoi,  fac sport împreună, iubesc natura și drumețiile, iar vara când au putin timp liber abia așteaptă  să urce pe munte .

La Arad s-au relocat deoarece originile Anei sunt în acest județ și ea spune cu nostalgie că mereu și-a dorit să se reîntoarcă aici .

„Am avut şansa de a copilări în Arad înconjurată de o natură bogată, de dealuri, de păduri, de grădini înmiresmate în care adoram să mă pierd și  legat de aceste locuri  care mi-au sensibilizat inima am multe amintiri frumoase, aici mi-am  petrecut copilaria, la bunicii mei din Beliu, pe care din pacate astăzi fizic nu îi mai am, dar îi paătrez mereu în gând”, adaugă Ana.

Și  pentru că relația ei cu această zonă este una specială, și-a propus să aducă  una din parfumeriile Perfumarte  și la Arad.

În România mai există una asemănătoare în Bistrița, însă brandul Perfumarte este într-o continua expansiune .

Astfel, cei care sunt în căutarea unui cadou inspirat, cum ar fi un parfum bun la un preț decent, sau alte produse de parfumerie, nu ezita să treci pragul acestei parfumerii cu poveste.

Mai multe informații se găsesc pe pagina de Facebook Perfumarte Arad sau la numărul de telefon: 0723 963 408. Se pot trimite produse prin curier oriunde în țară.

 

 

 

 

Comentarii

Ioam

15.03.2022 10:45

Ce o minunată ești Ana..

Adauga comentariu