Povestea celor două femei care au ales să salveze câinii fără stăpân din Arad. Sunt îngrijite 100 de suflete

Nina este o femeie cu un suflet așa de mare, încât nu a vrut să renunțe pentru nimic în lume la cățeii pe care îi îngrija. Nu este vorba de unul sau doi, ci de 35 de suflete. Văzând situația tragică în care se află femeia, arădeanca Iasmina Moț, iubitoare și ea de patrupede i-a sărit în ajutor. 
“Situația noastră este extrem de dificilă și tristă. Pentru prima data în viața mea, am cunoscut un om capabil să renunțe la viața cotidiană și la orice, de dragul animalutelor abandonate și suferinde. Am cunoscut-o pe Nina de Carabao, care a salvat multe suflete și le avea în grija, într-o casa, unde ea locuia cu chirie. Acum o lună și jumătate proprietarul casei a decis că nu mai vrea sa o lase pe Nina cu toți cățeii acolo și era momentul ca ea să aleagă între cele 35 de suflete și viata ei normală, într-o casa, având toate condițiile și o viață liniștită, mergând la servici și având prietenii aproape. Ei atunci a fost momentul de criză pentru mine si ea....Nina mi-a spus că nu poate să renunte la aceștia, oricare va avea să fie cursul vieții ei și al lor, așa că atunci noi am hotărât să pornim împreună la un drum lung și al naibii de greu. Pentru că atunci când ești cu sufletul și inima alături de ei....nu mai poți renunța, indiferent de piedici și circumstanțe”, a declarat Iasmina Moț. 

Au fost nevoite să acționeze rapid, astfel, în mai puțin de 12 ore, Nina  a fost mutată în criză de timp și de soluții în casă unui prieten de familie de-al Iasminei împreună cu toți cățeii, timp de o lună de zile.

“În tot acest timp, eu am reușit să achiziționez un teren, la mare distanță de oraș, datorită bugetului restrâns. Între timp noi am mai salvat multe alte suflete, care ne sunt alături în aceste condiții grele.....A fost momentul ca noi sa mutăm locația pe terenul nostru, deoarece am achiziționat acest teren special pentru ei. Știam că nimeni nu poate accepta un număr atât de mare. În sat,î ntre vecini....știm cu toții ce înseamnă asta. Am reușit să cumpăr o rulota cu 1200 de lei, care nu prea are condiții la banii ăștia și să împrejmuim o mică parte din teren. Este extrem de greu, pentru Nina....dintr-o data să locuiască izolată, împreună cu peste 80 de suflete, care au nevoie de apă și mâncare, de iubire și îngrijiri.. .sunt ființe vii, nu jucării. Cu tot sprijinul vostru, al oamenilor cu suflet pentru animăluțe și cu tot ce am avut acasă. Nu am reușit să fac mai mult. M-am blocat aici, conturile sunt goale complet, nu reușesc să mai înaintez nimic.... Terenul este la o distanță de 400 de metri față de ultima casa din sat și din păcate nu avem încă un drum care să ne permită accesul cu mașina până acolo. Nu avem curent, la lasărea serii sunt toți la lumina lunii și a lumânări. Avem nevoie de lopată, sapă, arseu, roabă, masă, bancă, umbrelă, materiale de construcții, piatră pentru drum, ajutoare la muncă fizică, orice chestie pentru caldură...spațiul nu este suficient pentru toți. Știm fiecare că acolo unde sunt atât de mulți împreună, inevitabil se iscă scandalul. Acasă mai am și eu 20 de suflete, care urmează să le mutăm acolo, deoarece sunt între vecini și acestia deja nu mai accepta gălăgia. Oamenii ne cer zilnic ajutor pentru diferite cazuri, eu sunt toata ziua pe drumuri, acolo și aici, datorii mari avem pe la clinicile veterinare, unde la unele dintre ele, nu ne mai accepta până nu plătim din datorii. Pentru Nina este extrem de grea și munca fizică pentru atâtea suflete. Avem nevoie de voluntari care să vină în ajutorul acestor suflete, avem nevoie suport financiar ca să putem înainta, pentru a îmbunătății condițiile de viață și accesul la teren, avem nevoie neapărată sa plătim din costurile uriașe pe care le avem la medici și anume peste 2000€ pentru a putea menține animalele sănătoase, oricand și la orice oră intervine ceva sau Doamne ferește se îmbolnăvește unul dintre ei, eu trebuie să fug acolo și să vin la medic, nu îi putem lăsa să moară indiferent de condițiile grele...detaliile sunt mult mai multe si profunde”, este mesajul de disperare al arădencei.

Nina este cetățean german care a venit odată în România, respectiv Arad și nu a mai plecat. A început să salveze câinii fără stăpân și așa și-a găsit un scop. În Germania aceasta a avut dechis, în trecut, un restaurant. 

Cei care doresc să ajute financiar au la dispoziție următorul cont: RO51BTRLRONCRT0402912101. 
Mot Iasmina Speranta
Paypal: yas_minutza@yahoo.com

 

 

Comentarii

traian

16.04.2018 13:44

doamnele cu ciinii, sunt un pericol social, ar trebui luate masuri si puse IMPOZITE SI TAXE PENTRU DETINATORII SI ASA ZISII IUBITORII DE CIINI, care deja umplu Roamania de ciini, nicaieri in lumea civilizata nu se intimpla asa ceva, ....  parcurile deja sunt evitate de oameni ca spatii de agrement, multi nesimtiti umbla cu ciini f periculosi peste tot, fara lesa, fac o mizerie de nedescris!! .... ar trebui amenzi, si taxe, neaparat!!

Geta

30.05.2018 17:55

Acum as vrea sa stiu dmn Traian .a cui este vina ca in romania sunt atatea animale pe strazi ..iti rasp eu ,,,Este vina unora care gandesc ca tine si le aruncati unde va vine bine .felicitari iubitorilor de animale

Miha

31.05.2018 09:23

Dar cu nesimtitii si cu primitivii care trăiesc în România zilelor noastre ce sa facem d-nule Traian? Va impoziteaza si pe Dvs pe ignoranta si prostie?

Dora

02.06.2018 12:42

"Nicăieri,in lumea civilizata"nu se intalneste măcar un om care sa gândească si sa nu judece deloc,ca acest individ. Cum pot fi unii (ne)oameni atat de aberanți? Cum poti sa invinuiesti niste persoane care aduna de pe strada cainii abandonati,de faptul ca străzile sunt pline de câini din cauza din cauza acestor persoane? Cum e posibil sa aibă cineva o gandire atat de contorsionata? Mare este gradina Ta,Doamne!. Necazul este ca aceasta grafia,care a fost gândită ca ceva frumos si bun,s-a umplut de buruieni si de dihanii cu doua picioare.

Dora

02.06.2018 12:44

"Nicăieri,in lumea civilizata"nu se intalneste măcar un om care sa gândească si sa nu judece deloc,ca acest individ. Cum pot fi unii (ne)oameni atat de aberanți? Cum poti sa invinuiesti niste persoane care aduna de pe strada cainii abandonati,de faptul ca străzile sunt pline de câini din cauza acestor persoane? Cum e posibil sa aibă cineva o gandire atat de contorsionata? Mare este gradina Ta,Doamne!. Necazul este ca aceasta gradina,care a fost gândită ca ceva frumos si bun,s-a umplut de buruieni si de dihanii cu doua picioare.

DANIELA PASTEAN

17.07.2019 12:38

  IMPOZIT PE PROSTIE SI NESIMTIRE AR TREBUI APLICAT

Adauga comentariu