Povestea celor doi adversari: Cătălin Bujor şi Roberto Bodea. În final au făcut echipă pentru a antrena micuţii portari ai Aradului!

Le-a plăcut fotbalul de mici, au fost adversari în teren, iar până la urmă au devenit prieteni şi împreună împărtăşesc din experienţa lor şi altora.

Este vorba despre Cătălin Bujor în vârstă de 31 de ani şi despre Roberto Bodea, în vârstă de 28 de ani. Ambii au jucat ani de zile la echipe importante din Arad şi din ţară. Însă acum au făcut echipă împreună şi antrenează portarii de la diferite cluburi din Arad şi nu numai.

Cătălin Bujor a început să joace fotbal la vârsta de şase ani. Nu ca portat, asta a venit şi la el în timp. Roberto a început un pic mai târziu acest sport rege, tot ca jucător, ulterior fiind portar.  

„La şase ani am început să joc fotbal la Vest Arad, era o echipă mai mult de juniori, după care a ajuns să joc la UTA, la Bacoş, contrar ceea ce fac eu cu colegul meu acum. Am început ca şi jucător, după un an mi-am dat seama că îmi place mai mult în poartă şi aşa am rămas”, spune Călin.

Primul lui club care l-a format a fost Atletico, apoi la seniori a fost la Gloria, CTP Arad, UTA Arad, FC Bihor, FC Caransebeş, CS Ineu, CS Sebiş şi Lipova. Acum este tot la Lipova, dar ca antrenor. Portar a fost doar timp de un an pentru echipa respectivă. Din anul 2018, Călin a ales să fie antrenor. Spune că îi place şi că are ocazia să antreneze noua generaţie de care este mândru şi de care spune că promite foarte mult, mai ales că sunt exemple de urmat în Arad. Nu face acest lucru singur, după cum spuneam, ci cu Roberto Bodea, un alt portat de renume al Aradului.

„Eu am început pe la 10-11 ani la ACU Arad ca jucător. Aveam un prieten şi tot îmi spunea să merg şi eu. Aşa am ajuns la nea Sandu Gaica, după două luni s-a făcut grupă de anii mei, 93, l-am prins antrenor pe Ianoş Ciordaş. M-a ajutat mult faptul că aveam prieteni mult mai mari care jucau fotbal. În două, trei luni am avut primele jocuri. M-am simţit foarte bine, adică se vedea că eram mai avansat decât ceilalţi. După doi ani am ajuns cu echipa la turneul final de juniori, în finală cu Steaua.  Atunci am luat primul premiu de cel mai bun portar. După am ajuns la seniori la UTA cu Ionuţ Chirilă, aveam 15 ani.

M-am antrenat de la 13 ani cu nea Dan Ţapoş, la 15 ani la echipa mare tot cu ajutorul lui. Am avut o generaţie foarte bună cu Buji, cu Bălgrădean am fost colegi, cu Florin Purece, George Ţucudean, toţi jucători consacraţi. Apoi am plecat la Pâncota, m-am întors înapoi la UTA, am fost la  Cermei, iar la UTA, după la Craiova, iar ultima dată la Viitorul Pandurii Târgul Jiu. Asta până în vară. Cu ei, anul trecut,  am şi ajuns în semifinala Cupei României”, mai adaugă Roberto.

Colaborarea cu Pandurii i-au lăsat portarului arădean un gust amar.

„Cu Pandurii am semnat de două ori un contract şi nu l-au înregistrat. Le mulţumesc pe acestă cale.. nu am apucat până acum să le mulţumesc. Le mulţumesc pentru tot şi mereu o să le fiu reconuscător”, spune uşor ironic Roberto Bodea.

În momentul de faţă acesta nu mai are nici un contract, însă este deschis la oferte.

A ales acum să antreneze copiii împreună cu Cătălin Bujor (Buji), deoarece era un proiect a lor mai vechi, însă el fiind plecat nu îl puteau concretiza.

„Eu am avut discuţia asta cu Buji de când a început el să antreneze şi tot îmi zicea că facem treaba asta când vin acasă. Acum am fost destul de dezamăgit cu ce s-a întâmplat şi am zis că e momentul”, mai mărturiseşte Roberto.

Primele zile au fost mai dificile pentru cei doi. A durat un pic până au fost văzuţi de părinţi cum antrenează copiii şi ce le pot oferi.

„A fost ciudat la început. Am făcut o pagină, am postat. Am avut doar un copil, asta vreo trei săptămâni. Mergeam amândoi şi îl antrenam. Omenii ne-au văzut, am lucrat serios cu el, chiar dacă era doar unul. Ne-au urmărit tot mai mulţi părinţi şi au început să vină spre noi. Facem o treabă serioasă, încercăm să venim cu tot ce este nou”, spun cei doi antrenori.

Se pot antrena ca portari cu Cătălin şi Roberto toţi copiii care au împlinit vârsta de 7 ani. Ora este contra cost, însă preţurile sunt decente. În momentul de faţă antrenează copiii de la patru cluburi: UTA, Fortuna, Atletico şi Sporting Arad, dar şi din afara lor. Au o colaborare bună cu  antrenorul de portari de la UTA, Dan Ţapoş, pe care îl respectă foarte mult şi care îi mai ajută cu sfaturi.

„Dan Ţapoş este omul cu care am crescut. Importanţi pentru mine sunt şi Paşcalău, Huţan, Hirsu ca antrenori de portari”, mai adaugă Roberto. Călin Bujor le este recunoscător şi celor doi antrenori, care din păcate nu mai sunt printre noi: Sinescu şi Cicio.

Astfel, doi tineri antrenaţi de portari renumiţi ai Aradului, ajunşi ei portari pe care echipa se putea baza au ales să formeze noi stele ale fotbalului românesc.

Pe pagina de Facebook Goalkeepers Trainers sunt postate antrenamentele copiilor şi tot acolo se pot afla date sau se pot face înscrieri. Pot fi contactaţi şi la numărul de telefon: 0748 563 522

Adauga comentariu