Pompierii români care au participat la misiuni de stingere a incendiilor în sud-vestul Franței au fost așteptați la vamă de către autorități din Arad

În prezența prefectului județului Arad, Toth Csaba și a comandei ISU Arad, prin adjunctul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad, colonel Pintescu Cătălin, 43 de salvatori români, din județele: Argeș, Dâmbovița, Neamț, Mureș, Caraș-Severin, Bihor și Hunedoara, au sosit acasă.

Timp de o săptămână, 77 pompierii români au participat la misiuni de stingere a incendiilor în sud-vestul Franței, în condiții meteorologice deosebite.

Misiunile modulului RO-GFFF-V au constat în identificarea și lichidarea focarelor ascunse, precum și protejarea locuințelor aflate în vecinătate, de posibile alte focare existente.

Eforturile pompierilor militari români au fost susținute de implicarea extraordinară a autorităților și a voluntarilor din Franța care, în toată această perioadă, au dovedit solidaritate în lupta pentru stingerea incendiilor înregistrate în țara gazdă.

O parte a modulului a revenit în țară acum două zile, cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naționale, iar ceilalți salvatori, împreună cu tehnica de intervenție, au ajuns astăzi, 22.08.2022, pe cale terestră, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 2.

 

Adauga comentariu