Pompierii arădeni au amplasat baraje pe Râul Mureș, în urma poluării de la termocentrala Iernut

La finele săptămânii trecute, o tonă de ulei mineral provenit de la un transformator al termocentralei Iernut a poluat accidental Râușl Mureș.

Incidentul a avut loc la 100 de metri în aval de termocentrală, iar uleiul s-a dispersat pe o lungime de zece kilometri și o lățime de 70-80 metri. Pompierii de la ISU Arad au fost solicitați de reprezentanții Apelor Române să amplaseze baraje absorbante. Misiunea s-a derulat în zona localității Căpruța.

„La solicitarea Administrației Naționale Apele Române, Direcția Ape Mureș, un echipaj al Detașamentului de Pompieri Arad și unul al Secției de Pompieri Bârzava, un ofițer și 7 subofițeri, cu 2 bărci au executat o misiune de sprijin pentru întinderea barajelor absorbante pe Râul Mureș în zona localității Căpruța. După 4 ore de muncă dificilă cele două echipaje ale ISU Arad au reușit montarea barajului absorbant pe Râul Mureș. Misiunea a fost dificilă din cauza cotelor mari ale râului și vitezei mari de curgere”, spune George Pleșca, purtător de cuvânt al ISU Arad.

Din primele informații, se pare că pericolul a trecut, barajele amplasate în județele Alba și Hunedoara au reușit să absoară tot uleiul ajuns în Mureș.

Adauga comentariu