Poliţiştii locali, verificări la magazinele care vând produse din care se prepară „şoricioaică”

Polițiștii locali din cadrul Biroului Activitate și Control Comercial au făcut verificări la 13 puncte de lucru care comercializează produsul denumit Megalon Pasta, acesta fiind o momeală raticidă gata de utilizare, bazată pe un anticoagulant activ, cunoscut ca Bromadiolone, eficace împotriva soarecilor și șobolanilor.

Prețul de vânzare variază între 5-15 lei/cutie, produsul comercializându-se  în ambalaje de 100-400 grame, sub formă de grăunțe sau pastă. Achiziționat liber din comerț, Megalon Pasta este utilizată, însă, și la fabricarea unor droguri cu un grad mare de periculozitate.

Accesibilitatea sa determină consumatorii ocazionali sau sistematici să ignore gustul amar, a cărui cauză este intenția producătorilor de Megalon Pasta de a preveni înghițirea accidentală de către copii.

Verificările punctelor de lucru aminitite au survenit în cartierele Aurel Vlaicu, Grădiște, Micălaca, Aradul Nou, Sânnicolau, Piața Mihai Viteazul și fac parte dintr-o campanie a DGPLA și Primăriei Municipiului Arad desfășurată pe mai multe planuri: prevenție, identificarea în teren a consumatorilor, gestionarea operativă a incidentelor determinate de consumul de șoricioaică; colaborarea cu instituțiile de asistență socială/ONG ce sprijină victimele consumului de droguri.

Gravitatea utilizării acestui produs, alături de aurolac și alte asemenea produse obținute din combinarea unor substanțe comercializate liber rezidă atât în efectele fizice și neurologice, cât și în modificările comportamentale temporare și permanente pe care le induc.

 Identificarea, intervievarea, sancționarea consumatorilor ce desfășoară acțiuni de natură contravențională urmează să atingă etapizat maximul în săptămânile următoare, în raport cu resursele actuale ale DGPLA. Ulterior, ritmul intervențiilor în teren va fi menținut constant.

Adauga comentariu