Poliţiştii de frontieră arădeni nu au fost încurcaţi de mirosul de peşte şi au depistat într-un TIR 14 turci ce voiau să ajungă în Germania!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat, ascunşi întru-un TIR încărcat cu peşte, paisprezece cetăţeni turci, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. 

“În data de 30.08.2020, în jurul orei 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac - Nagylak, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă 44 ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor marca Volvo, cu semiremorca marca Schmitz, ambele înmatriculate în Turcia. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta peşte, pe ruta Turcia - Olanda. Cu ocazia controlului de frontieră, poliţiştii de frontieră arădeni au constatat că sigiliul vamal prezintă semne de deteriorare, motiv pentru care s-a trecut la un control amănunţit, în urma căruia au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorca automarfarului, deasupra cutiilor cu peşte, paisprezece cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din cetăţeni din Turcia, paisprezece bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei”, spune Matei Filip, purtător de cuvânt în cadrul Poliţiei de Frontieră.

Adauga comentariu