Poliţiştii au luat cu asalt străzile Mărului și Sabinelor. Vezi ce alte acţiuni de amploare au avut loc în oraş!

Poliţiştii arădeni din cadrul mai multor structuri au desfăşurat, astăzi, pe raza municipiului Arad o acțiune în sistem integrat.  Au participat polițiștii de ordine publică, rutieră, investigații criminale, Serviciul Economic și luptătorii SAS. Scopul a fost depistarea persoanelor care nu respectă prevederile legale privind comerțul cu fier vechi, legislatia rutieră, normele legale privind domiciliul, reședința și actele de identitate, se sustrag urmăririi penale sau sunt căutate pentru audieri.

În activitate au fost implicați 65 de polițiști de la structurile antemenționate și 24 de autoturisme.

Pe stăzile Mărului și Sabinelor, precum și în cartierul Alfa au fost legitimate 121 de persoane.

În prima jumătate a zilei, a fost constatată o infracțiune de natură economică - contrabandă cu țigarete, fiind indisponibilizate 1.200 țigarete susceptibile a proveni din contrabandă, în Piața Mihai Viteazul.

Au fost aplicate 149 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 66.285 lei, dintre care 141 conform OUG 195/2002 :

- viteză - 55

- neacordare prioritate pietoni : 3

- nerespectarea semnificației culorii roșu a semaforului electric :3

- alte abateri (centură, utilizarea telefoanelor mobile) : 72.

Au fost reținute 10 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare, fiind înregistrare cu aparatul radar două viteze de 103 km/h, în localitate.

Au mai fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale conform Legii 12/1990, în valoare de 9.000 de lei  în Piața Mihai Viteazul și Piața Fortuna, pentru comercializarea de țigări netimbrate, fiind indisponibilizate 900 țigarete.

A fost depistată o persoană bănuită de săvârșirea infracțiunii de distrugere.

Polițiștii au mai depistat 5 persoane din județul Sălaj, care transportau cu 5 autovehicule 7.400 kg fier vechi fără a deține acte de proveniență, având încărcătura în remorcă peste înălțimea legală admisă, fiind sancționați conform OUG 195/2002 și Legea 12/1990, fiind confiscată toată cantitatea de fier transportată.

Activitățile polițiștilor continuă pe tot parcursul acestei zile.

Adauga comentariu