Podul de la Trei Insule, avariat! Primăria Arad promitea, în urmă cu câțiva ani, o pasarelă nouă!

Podul de pontoane de la Trei Insule a fost deteriorat, la finele săptămânii trecute. O bucată din fostul pod de pontoane de la ștrandul Neptun a fost luată de apele Mureșului și dusă până în zona Trei Insule. Aici, a lovit podul, și așa șubred. A fost suficient ca cei ce locuiesc pe insulă să intre în panică.

„Cine are interes ca această insulă să se depopuleze?. Cine a atâta de ticălos, acolo în vârful administrației Aradului, încât să rămână nepăsător la faptul că acest pod pune în pericol viața a sute de oameni?. De ce se alocă milioane de euro anual pentru evenimente efemere și niciun leu pentru construirea unui pod normal?!”, se întreabă localnicii.

Ei bine, problema este una veche, însă autoritățile locale nu au mișcat vreun deget pentru rezolvare. În urmă cu vreo trei ani a fost lansată varianta ca cevhiul pod de la ștrand să fie amplasat aici, însă nu s-a făcut acest lucru, din motive puerile.

În urmă cu aproximativ doi ani, Primăria Arad spunea că a fost demarată procedura de atribuirea  contractului pentru realizarea unui studiu de fezabilitate.

„Primăria Municipiului Arad intenţionează să construiască o pasarelă nouă care să lege cele două maluri ale Mureşului în dreptul zonei de agrement Trei Insule. Pâna la finele acestei luni va fi demarată procedura de atribuire a contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate. Propunerea de a dona podul de pontoane care făcea legătura cu ștrandul în zona centrală a orașului, s-a dovedit a nu fi viabilă”, spuneau reprezentanții Primăriei în prmăvara anului 2018.

Nici până astăzi lucrurile nu s-au mișcat în direcția corectă, iar sutele de arădeni, care plătesc taxe și impozite locale, au fost uitați. De aceștia își vor aduce aminte politicienii, peste câteva luni, atunci când va demara campania electoral pentru alegerile locale. Li se vor promite fel de fel de lucruri, printre care și realizarea unui nou pod. Alegerile vor trece, voturile vor fi date și problemele vor reapărea…

Sursa foto: Facebook.com

Adauga comentariu