PNL și USR fac alianță la Arad, iar partidul lui Botoș primește un post de viceprimar!

Liberalii arădeni au susținut astăzi o conferință de presă în care au prezentat rezultatele înregistrate ieri și au dezvăluit strategia pe care o vor urma. Astfel, conform datelor prezentate de liberali, în municipiul Arad s-au înregistrat scorurile: PNL 33,15% (9 mandate de consilier municipal), USR 25% (7 mandate), PSD 13,3 (3 mandate), PMP 7,53 (2 mandate) și UDMR 7,13 (2 mandate).

În aceste condiții, PNL și USR vor face o alianță, iar USR are pregătit un post de viceprimar. Mai mult, liberalii au avansat numele lui Adrian Wiener pentru acest post, însă e posibil ca senatorul să își păstreze funcția din Parlament. „Președintele USR Arad m-a sunat aseară, ne-a felicitat și mi-a solicitat o întâlnire în care să dicutăm despre o coaliție. Am informat organizația și suntem de acord să facem această coaliție locală”, a spus Gheorghe Falcă, președintele PNL Arad.

Celălalt post de viceprimar va reveni PNL și îl va deține Sergiu Bîlcea. Astfel, după mulți ani, UDMR iese din schemă cu viceprimarul. Din pricina rezultatului slab al PNL la nivel de municipiu este necesară o alianță cu o formațiune care a obținut mai multe voturi.

Adauga comentariu