PNL nu renunţă la nominalizarea lui Sergiu Bîlcea ca viceprimar! Alianţa USR-PLUS vrea mai multe locuri în CA-uri şi AGA!

Reprezenţanţii PNL, USR-PLUS, PMP şi UDMR s-au întâlnit în două rânmduri la finele săptămânii trecute. Scopul: negocierea majorităţii în viitorul Consiliu Local Municipal. Viitorul consilier municipal Mihai Paşca (PNL) a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, stadiul discuţiilor.

„O delegație a Partidului Național Liberal a participat la o întâlnire cu reprezentanții UDMR, PMP și USR-Plus în vederea constituirii unei largi majorități în viitorul consiliu local municipal, o majoritate care să ofere certitudinea unei susțineri solide pentru principalele proiecte ale orașului, în următorii 4 ani.

Animați de acest obiectiv asumat de toate cele patru partide, am stabilit pentru discuțiile de astăzi o ordine de zi compusă din trei puncte:

Agrearea creării unei coaliții largi și solide cu participarea celor 4 partide deținătoare a 20 din cele 23 de mandate ale CLM Arad

Asumarea de către această coaliție a unei liste de parcurs cuprinzând principalele proiecte ce vor contura dezvoltarea și modernizarea orașului pentru următorii 4 ani

Desemnarea și susținerea de către această coaliție a celor doi viceprimari

În cadrul discuțiilor de azi toate cele 4 partide participante și-au manifestat acordul de a participa la această coaliție.

Totodată a fost agreată de principiu susținerea comună pentru câteva proiecte majore, unele aflate deja în curs de implementare, între care amintim doar câteva

Preluarea și convertirea Cetății Aradului

Construirea podului de pe strada A. Șaguna și dotarea acelei căi de comunicație cu cele 10 autobuze electrice

Achiziția a încă 17 tramvaie

Inchiderea inelului de centură între Vladimirescu și Aradul Nou cu construirea unui pod peste Mureș

Construirea unui pasaj de subtraversare rutieră în zona Podgoria

Reamenajarea pieții Avram Iancu și construirea în zonă a unui pasaj de subtraversare rutieră

Finalizarea reabilitării exterioare și interioare a Teatrului

Identificarea de soluții pentru construirea unui nou Spital Municipal

Dezvoltarea ștrandului Neptun

Partidul Național Liberal și-a manifestat angajamentul de a susține, în folosul Aradului și al cetățenilor săi, proiectele propuse de către USR-Plus, în număr de cinci, dar și de către celelalte formațiuni partenere”, spune liberalul Mihai Paşca.

De asemenea, în cadrul negocierilor, PNL Arad a arătat că propune pentru una dintre pozițiile de viceprimar pe Sergiu Bîlcea, pe care îl va susține cu cele 9 voturi pe care le deține în cadrul CLM Arad – voturi ce reprezintă, practic, jumătate din voturile deținute de această viitoare largă coaliție.

„Totodată, în respect pentru votul arădenilor, PNL a invitat USR-Plus, în calitatea ei de a doua formațiune ca pondere în viitorul CLM și în viitoarea coaliție, să desemneze la rândul său o persoană pentru poziția de viceprimar. PNL s-a angajat că va susține la rândul său această propunere a USR-Plus.

Față de cele de mai sus, reprezentanții USR Plus au arătat, în cele două zile de discuții, că își doresc la rândul lor una dintre cele două funcții de viceprimar, fără a nominaliza deocamdată o persoană, dar și că doresc să desemneze reprezentanți în diversele Consilii de Administrație și Adunări Generale ale Acționarilor ale societăților unde CLM Arad e acționar. Și, în fine, că doresc să aibă un cuvânt de spus în ce privește persoana care va deține în continuare funcția de city manager al Aradului.

Pe lângă toate acestea însă USR-Plus a încercat să impună PNL să renunțe la a desemna la rândul său un viceprimar, condiționând, participarea formațiunii lor în viitoarea coaliție de această solicitare.

Ne manifestăm regretul pentru această poziție a USR-Plus, pe care o considerăm neloială, în principal în raport cu rezultatul votului arădenilor, care au așezat PNL Arad ca primă forță în CLM cu cele nouă mandate obținute. Este o conduită nerezonabilă și de neînțeles. Ea vine în totală contradicție cu atitudinea noastră a liberalilor, care am întins o mână USR-Plus dorindu-i partenerii noștri în această viitoare coaliție. Suntem surprinși de faptul că, după ce USR-Plus au susținut că nu vor negocia pentru funcții ci pentru proiecte, acum o fac nu doar pentru ale lor dar încearcă să impună și viitorilor parteneri ce funcții să ocupe sau nu, condiționând viitoarea coaliție tocmai de funcții”, mai spune Mihai Paşca.

Adauga comentariu