PNL a amplasat ilegal mai multe bannere în cartierele Aradului. Poliția locală nu ia măsuri de teamă că ar putea pierde în instanță!

Zeci de bannere ale PNL au apărut prin cartierele municipiului Arad, în contextul apropiatelor alegeri europarlamentare. Multe dintre ele sunt amplasate ilegal, însă nimeni nu ia vreo măsură. Agățate de stâlpi sau copaci prin toate cartierele orașului, bannerele strică aspectul, însă nimeni nu intervine.

Chiar o hotărâre a Consiliului Local Municipal, luată la inițiativa primarului Gheorghe Falcă, președinte al PNL Arad, este călcată în picioare. Hotărârea a fost dată în urmă cu 13 ani și modificată ulterior, însă afișajul liberalilor este mult în afara legii.

În mod normal, conform hotărârii respective, bannerele ar avea nevoie de niște solicitări și ulterior aprobări. „Art.21. (1) În intravilanul municipiului Arad se pot amplasa doar panouri publicitare luminoase sau iluminate. (a)locatia solicitata este indicata pe plan de situatie pe suport topo, cu pozitionarea stâlpilor pe care se ancoreaza; b)solicitarea este sustinuta de un memoriu în care se precizeaza înaltimea de fixare a bannerului si grafica acestuia; c)avizul prealabil al detinatorului stâlpului”, se arată în HCL.

„Poliția locală nu poate interveni”

Am solicitat un punct de vedere administrației locale, însă răspunsul ne-a șocat. Cică polițiștii locali nu intervin că nu au atribuții. Au mai dat amenzi, în trecut, și au pierdut ulterior în instanțele de judecată. „Agenţii din cadrul Direcţiei Generale Poliţia Locală Arad, Serviciul disciplina în construcţii și Compartimentul Control, Publicitate și Afișaj Stradal au competenţa de a constata numai contravenţiile săvârşite de către operatorii economici”, spune Ralu Cotrău, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.

În trecut Poliția Locală Arad a aplicat amenzi Centrului Municipal de Cultură Arad și Consiliului Județean Arad pentru amplasarea unor bannere în mod ilegal. Ulterior, instanțele de judecată au desființat amezile, așa că acum polițiștii locali se feresc să mai ia vreo măsură. Convenabil, nu?

Adauga comentariu