Piața de mașini din Arad a fost închisă pentru a treia oară

Piața de mașini din Arad a fost închisă pentru a treia oară de la începutul pandemiei. Acest lucru a dus la disperarea celor care își câștigă pâinea de zi cu zi, din vânzarea mașinilor second-hand. Târgul de autoturisme din Arad, cel mai mare din vestul țării este acum în pragul falimentului.

Pentru administratorii târgului de mașini din Arad vestea închiderii a căzut ca un trăznet. De la 500 de autoturisme cât era rulajul înainte de pandemie, acum doar 100 de autoturisme își așteaptau cumpărătorii.

„Mi se pare o nebunie. Spațiile închise mai zic, dar spațiu deschis nu văd de ce, dacă purtăm mască și ne protejăm. Pandemia ne-a afectat foarte rău, am fost în șomaj. Acum din nou se închide”, a declarat Marius Gurban.

Dealerii de mașini second-hand sunt disperați, deoarece cele două teste COVID pe care trebuie să le prezinte la vamă costă foarte mult și asta se reflectă în prețul mașinilor aduse de afară.

Cei care își lăsau mașinile la vânzare în piață reușeau altădată să găsească un client în câteva zile, acum autoturismele așteaptă săptămâni întregi un cumpărător.

Amintim că de miercuri în Arad și în alte 11 localitați s-au luat măsuri noi de restricționare. Pe lângă închiderea restaurantelor și a barurilor în interior, comitetul pentru situații de urgență a hotărât să pună lacăt pe toate târgurile și oboarele cu excepția celor în care se vând produse alimentare.

 

Adauga comentariu