Piaţa Avram Iancu şi strada Meţianu, invadate de miresme şi culori. Arădenii pot admira mii de flori, figurine şi aranjamente florale

În acest sfârşit de săptămână, în municipiul Arad, are loc prima ediţie a festivalului “FlorAr”. Este un eveniment în care arădenii pot admira mii de flori, figurine din flori şi aranjamente florale.

Totul, timp de trei zile, de vineri până duminică. Două porţi făcute din diferite feluri de flori străjuiesc atât intrarea în piaţa Avram Iancu, cât şi intrarea pe strada Meţianu.

Figurinele înfăţişează diferite personaje de desene animate şi animale şi sunt precum un magnet pentru copii. Fug să le atingă şi să se pozeze lângă ele... e atmosfera din spatele Teatrului Clasic.

Pe strada care leagă zona pieţei Avram Iancu de piaţa Catedralei sunt amplasate maşinuţe, o pergolă, candelabre...bineînţeles toate confecţionate din flori.

E o zonă care atrage mai mult vizitatorul matur, dornic să simtă un miros aparte şi să admire nişte construcţii de-a dreptul fenomenale. Mii de fire de petunii, trandafiri, orhidee, gerbera, crini, alstromeria, hortensii, lisianthusi sunt folosite pentru realizarea unor figurine spectaculoase.

E un eveniment aparte pentru Arad, eveniment care-l scoate pe cetăţean din “obişnuit” şi îl plasează într-o lume feerică.

Festivalul “FlorAr” este organizat pentru prima dată în oraşul nostru, iar în spatele acestuia stau Centrul Municipal de Cultură şi Primăria Arad, instituţie care – iată – mai face şi lucruri demne de toată lauda.   

Adauga comentariu