Peste opt milioane de persoane au tranzitat vămile arădene în cursul anului 2018

În cursul anului 2018, prin punctele de frontieră de pe raza judeţului Arad au tranzitat frontiera peste 8.200.000 persoane și 3.400.000 mijloace de transport. Cele mai tranzitate au fost P.T.F. Nădlac II cu aproximativ 6.000.000 de persoane şi P.T.F. Nădlac I cu peste 1.200.000 de persoane.

Tot în cursul anului trecut, poliţiştii de frontieră arădeni au depistat 457 de persoane implicate în migraţia ilegală, cercetate pentru tentativă de trecere şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, acestea fiind descoperite atât la frontiera verde, cât și în punctele de trecere a frontierei. Totodată, au fost identificate şi 30 persoane cercetate pentru infracţiunea de trafic de migranţi (călăuzire).

Din punct de vedere al naționalităților, se remarcă numărul mare al cetățenilor din Irak depistați la frontiera verde, precum și faptul că peste 85% din migranți provin din statele generatoare de migranți din Orientul Mijlociu și Apropiat (Irak, Iran, India,Turcia, Afganistan, Siria, Palestina, Pakistan).

Din punct de vedere al locului depistării, cele mai multe cazuri s-au înregistrat în zonele de competenţă ale S.P.F. Nădlac, S.P.F. Turnu și S.P.F. Curtici.

Adauga comentariu