Peste 8.000 de arădeni au semnat pentru ca piața Catedralei să nu fie demolată! Falcă vrea să mute producătorii într-un fost grajd!

Peste opt mii de arădeni au depus liste de semnături pentru ca piața Catedralei să își păstreze actuala destinație.

Primarul Gheorghe Falcă dorește raderea efectivă a pieței, vechi de 150 de ani.

În urmă cu un an de zile, primarul lansa varianta amplasării, în actuala piață, a Monumentului Marii Uniri. Motiv numai bun pentru ca piața să dispară. Propunerea a căzut la vot în Consiliul Local Municipal, însă primarul nu renunță la ideea demolării pieței.

A găsit un loc, de nouă ori mai mic, în care dorește să îi mute pe producători.

În urmă cu câteva zile, a fost depusă o inițiativă cetățenească ce prevede modernizarea pieței Catedralei și păstrarea destinației actuale.

8.023 de arădeni au semnat pentru această inițiativă cetățenească, însă acest lucru nu-l oprește pe Gheorghe Falcă din demersul său.

Gurile rele vorbesc despre anumite interese ascunse ale edilului: fie rezolvarea unei locații pentru un supermarket, fie locuri de parcare pentru un anumit hotel care se ridică în zonă. Cert este că primarul vrea cu orice preț să elibereze terenul de piețari, pe care ar urma să îi mute pe strada Ioan Rusu Șirianu, într-un spațiu ce  adăpostea cândva niște grajduri! Un spațiu în care doar șobolanii au mai intrat în ultimii ani.

Adauga comentariu