Peste 800 de copii din Vinga aşteaptă să înceapă anul şcolar! Normele anticovid, imposibil de pus în practică!

Masti pentru fiecare elev in parte, devices-uri si banci separate cu plexiglass. Asa ar trebui sa inceapa, in fiecare colt de tara, anul scolar. Totul cade, conform legii, in grija primariilor. Cu un buget redus,dupa luni de pandemie, autoritatile locale sunt puse acum sa gaseasca solutii, pentru ca elevii sa fie in siguranta in scoala. Numai cumpararea mastilor reprezinta un efort imens, mai ales pentru primariile in care majoritatea populatiei treieste la limita supravieturii.

In comuna Vinga, 825 de copii sunt inscrisi la gradinita, scoala primara, gimnaziala si liceu.Fiecare ar trebui sa poarte masca, la intrarea in clasa. In plus, in fiecare corp de cladire din cele 7 existante, ar trebui sa existe substante dezinfectante. Si asta nu e tot. Chiar daca elevii vor invata in serii, bancile ar trebui despartite de plexiglass. O dotare ineficienta si un efort financiar inutil, spun dascalii. Daca scoala va incepe cu copiii in banci, cei mici trebuie triati in fiecare zi. La scoala din Vinga nu exista insa medic scolar de ani de zile.

Parintii elevilor nu isi permit sa le cumpere masti, asa ca despre device-uri pentru scoala on line, nu poate fi vorba.

Desi sunt mai putin de doua saptamani pana la inceperea scolii, primariile inca cauta solutii finaciare pentru a respecta legea. Cei mai multi primari spun insa ca nu pot asigura mastile elevilor pe termen lung, pentru ca pur si simplu nu au suficienti bani prevazuri in buget pentru astfel de cheltuieli.

 

Adauga comentariu