Peste 700 de copii din Arad au cel puțin un părinte plecat la muncă în străinătate

Studiile arată că în judeţul Arad, în urmă cu un an, erau peste 700 de copii care aveau cel puţin un părinte plecat la muncă în străinătate. Cifra ingrjorătoare se bate cap în ca cu rata scăzută a şomerilor din judeţ. În vreme ce statisticile arată că la nivelul judeţului Arad înregistrăm un deficit pe piaţa forţei de muncă, avem sute de arădeni plecaţi în afara ţării pentru a asigura un trai familiei de aici.

Potrivit statisticilor avem 165 de copii cu ambii părinţi plecaţi în străinătate, 137 de copii rămaşi fără singurul părinte ce întreţine familia şi care e plecat peste graniţă la muncă şi peste 700 de copii ce au cel puţin un părinte plecat în afara ţării.

„Dacă acești copilași nu sunt supravegheați, putem vorbi de niște adevărate drame în viitor. Tocmai pentru că acest fenomen a devenit foarte îngrijorător la nivel național, s-a impus o reglementare mult mai precisă în acest sens. De aceea, de anul trecut, noi am înființat în cadrul Direcției un compartiment de monitorizare a copiilor cu părinți plecați în străinătate”, spune Oana Pârvulescu, director Direcția de Asistență Socială (DAS) Arad.

Adauga comentariu