Peste 5 milioane de euro pentru servicii de sănătate moderne și infrastructură. Contractele au fost semnate de Consiliul Judeţean Arad şi ADR Vest

Trei noi contracte de finanțare prin Regio - Programul Operațional Regional 2014-2020, în valoare de peste 5 milioane de euro, au fost semnate astăzi, 15 aprilie 2019, de Agenția pentru Dezvoltare Regională(ADR) Vest, Consiliul Județean Arad și Primăria Orașului Sântana.

Sunt proiecte pentru modernizarea serviciilor medicale în județul Arad, prin noi dotări și dezvoltarea infrastructurii de sănătate, dar și investiții care au în prim plan reducerea poluării și mobilitatea urbană.

Proiectele care au ca beneficiar Consiliul Județean Arad se referă la dotarea cu echipamente performantea Ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, respectiv extinderea Unității de Primiri Urgențe din cadrul aceluiași spital:

Ambulatoriul spitalului de pe strada Andrenyi Karoly nr. 2-4 va fi dotat cu un aparat de radiodiagnostic cu post de grafie și scopie, un computer tomograf, un aparat radiologic DEXA, un angiograf pentru artere periferice, un ecograf, un turn de videoendoscopie și o mașină pentru spălarea și dezinfectarea endoscoapelor.

Valoarea totală a proiectului este de 10.475.854,37 lei, din care valoarea finanțări inerambursabile - 10.266.337,28 lei. Perioada de implementareeste este de 16 luni.

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Arad va fi extinsă cu un nou corp de clădire, cu o suprafaţă de 501 mp (parter cu demisol parţial), construcție care va fi legată funcțional de clădirea actuală a UPU. Aici, pacienții vor avea accesla  tomografie computerizată, vor exista o cameră destinată investigaţiilor cu ecograf, sală aşteptare, grupuri sanitare etc. Este prevăzută totodată dotarea UPU cu computer tomograf, aparat de radiologie și ecograf.

Valoarea totală a investiției este de 6.770.408,44 lei, finanțarea nerambursabilă fiind de 6.635.000,19 lei. Proiectul trebuie implementat în decurs de 30 de luni.

Piste pentru biciclete și sistem de bikesharing la Sântana

Cel de-al treile aproiect are ca beneficiar Primăria Sântana și vizează amenajarea de piste pentru biciclete în acest oraș.

Vor fi realizate patru tronsoane de piste, cu o lungime totală de 7,478 km. Este prevăzută, de asemenea, implementarea unui sistem public de închiriere a bicicletelor- bike sharing, format din 90 de biciclete, 8 posturi, unități de comunicare și software.

Valoarea totală a investiției este de 7.582.944,00 lei, din care finanțarene rambursabilă - 7.431.285,12 lei. Perioada de implementare este de 21 de luni.

 

 

Adauga comentariu