Peste 200 de localuri din Arad au fost verificate de oamenii legii. Amenzi de 21.000 de lei

În ziua de 26 octombrie 2020, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, polițiștii arădeni, împreună cu polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Au fost verificate 238  societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement precum și 52 de mijloace de transport în comun.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 122 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 21.500 de lei, dintre care 22 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.500 de lei, de polițiștii locali.

Toate sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de siguranță.

“Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare normele de igienă și de conduită sanitară, măsurile de distanțare fizică şi să poarte masca de protecţie, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus”, spun reprezentanţii IPJ Arad.

Adauga comentariu