Peste 200 de kilograme de carne de curcan, provenită de la ferme aflate în focare de gripă aviară, distruse la Arad!

Peste 200 de kilograme de carne de curcan, provenite de la ferme din Ungaria la care  gripa aviară este prezentă, au fost confiscate şi distruse de autorităţile din Arad.

În mai multe judeţe din România au ajuns 13 tone de carne, 214 kilograme fiind descoperite în două magazine de pe raza municipiului şi în alte trei din judeţul Arad.

Potrivit Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) 17 tone de carne de pasăre au fost livrate în România din zone din Ungaria aflate sub restricție din cauza gripei aviare, iar circa 13 tone au ajuns deja în 26 de județe. ANSVSA a acționat consecutiv notificării Comisiei Europene din data de 17 ianuarie, către mai multe state membre (Austria, Croația, Italia, Olanda, România, Republica Cehă, Slovenia), privind livrările de produse din carne de pasăre, provenite din fermele de păsări din Ungaria aflate în zona de restricție, din cauza evoluției gripei aviare, cu tipul H5N8.. Produsele achiziționate de beneficiarii din România erau însoțite de documentele necesare desfășurării activităților de comerț intracomunitar”, arată ANSVSA într-un comunicat de presă.

Sursa foto: evz.ro

Adauga comentariu