Pesta africană i-a speriat! Sute de arădeni și-au tăiat porcii, la finele săptămânii trecute

Pesta porcină africană a fost confirmată, la finele săptămânii trecute, în localitatea arădeană Sânpetru German, aparținătoare de comuna Secusigiu. Cinci porci, toți aparținând aceleiași persoane, au fost sacrificați de autorități, după ce s-a aflat că aveau pestă porcină africană.

Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Arad spun că au mai fost luate probe de la trei porci și acestea au ieșit negative. „În acest moment pesta porcină africană e confirmată doar în localitatea Sânpetru German. Au mai fost făcute trei teste iar acestea au ieșit negative”, a declarat Viorel Agud, directorul DSVSA Arad.

Vineri, localnicii din comuna Secusigiu au intrat în alertă, atunci când s-a aflat de existența pestei. În zilele de weekend, sute de localnici și-au tăiat porcii, iar carnea au băgat-o în congelatoare. Aceștia s-au speriat că un control al autorităților i-ar putea lăsa fără porci.

Deși au apărit zvonuri privind existența pestei porcine africane în Felnac și Pecica, asemenea cazuri nu au fost confirmate.

Adauga comentariu