Percheziţii în Arad, la traficanţi de ţigări. Mai multe persoane au fost duse la audieri!

Peste 20 de percheziţii domiciliare au avut loc, joi dimineaţă,  în judeţele Arad şi Timiş. Procurorii DIICOT – B.T.ARAD împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de combatere a criminalității organizate Arad desfăşoară o acţiune având ca obiect destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigări pe zona de vest a României.

În această dimineaţă au fost efectuate un număr de 21 de percheziţii domiciliare (13 pe raza judeţului Arad şi 8 pe raza judeţului Timiş) şi vor fi puse în executare mandate de aducere emise pe numele a 11 suspecţi/inculpaţi.

Până în prezent a fost indisponibilizată cantitatea totală de 115.990 pachete de țigarete de contrabandă, iar prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională desfăşurată de către membrii reţelei infracţionale este în valoare totală de 1.597.453 lei (342.829 euro)”, spun reprezentanţii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Acţiunea este efectuată cu sprijinul I.J.P.ARAD, I.J.J.ARAD, I.J.P. TIMIŞ şi I.J.J.TIMIŞ.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

UPDATE: În urma perchezițiilor de joi, 11 iulie, efectuate pe raza județelor Arad și Timiș, pe lângă cele peste 170.000 de pachete de țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător, suspceptibile a proveni din contrabandă, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul DIICOT din Arad, au mai confiscat 27.050 de euro și 2.000 de lei – bani ce ar proveni din vânzarea țigărilor – o armă de foc, 155 de cartușe, un amortizor și două lunete. În urma audierilor de joi, au fost reținuți opt bărbați.Aceștia au vârste cuprinse între 29 și 48 de ani și sunt din județele Arad, Timiș, Hunedoara și Olt. Cei opt urmează să fie prezentați instanței pentru luarea de măsuri preventive.

FOTO: arhiva

 

Adauga comentariu