Percheziții în Arad, într-un dosar de evaziune fiscală, la firme din domeniul construcțiilor. Prejudiciul e de peste trei milioane de lei

Mai multe percheziții domiciliare au avut loc în cursul dimineții de miercuri în mai multe orașe printre care și Arad, la locuințele unor persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de peste 3.200.000 de lei, prin evaziune fiscală în domeniul construcţiilor.

„La data de 14 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigarea  Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, efectuează 13 percheziții domiciliare, pe raza judeţelor Argeş, Mureş, Neamţ, Arad, Călăraşi şi pe raza municipiului Bucureşti, la locuințele unor persoane și sediile unor societăți comerciale, bănuite de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul construcţiilor.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2010 - 2012, cei în cauză ar fi înregistrat în evidenţa fiscală şi declarat organelor fiscale achiziţii fictive de bunuri şi servicii, cu scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului prin activitatea infracțională este de peste 3.200.000 de lei”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

15 persoane au fost duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, pentru audieri.

Adauga comentariu