Pensia prea mică şi boala cruntă îl fac pe Alexandru Bauer să se umilească pentru câteva alimente şi un bănuţ

Nu are pe nimeni, are o pensie din care nu reuşeşte să se întreţină şi o boală care i-a luat vocea. Este vorba despre Alexandru Bauer, în vârstă de 78 ani, din Arad. Nu poate vorbi şi de aceea mereu poartă cu el o foaie şi un pix ca să poată comunica. Pentru a avea ce să mănânce şi cu ce să îşi plătească chiria stă în fiecare zi la ieşirea din parcarea Lidl din Aradul Nou. Este acolo de la 10:00 până pe la 13:00. Vine din capătul străzii,  are mult de mers pe jos. De multe ori stă în soare, deoarece la ieşirea din magazin unde este umbră nu este lăsat de paznici. Tot timpul are dupa el un cărucior ca sa aibă de ce se sprijini, deoarece merge foarte greu.

„Când i-am dat punga cu alimentele  ce i le-am cumpărat special pentru el a început să plângă. Tremura de bucurie”, a spus Dana, o arădeancă ce la tot văzut acolo şi i s-a făcut milă de el.

Alexandru Bauer stă în chirie la o casă din Aradul Nou, pe str. Timişorii nr.205, lângă Hotel Riga. A rămas singur după ce soţia a murit. Plăteşte 550 lei chirie pe lună, însă pensia mult prea mică nu îi permite să se întreţină. Pe lângă faptul că este operat la gât de cancer, mai are şi probleme cu imina.

Din banii câştigaţi de la trecători îşi cumpără alimente şi medicamente. Se îngrijeşte cum poate şi este un om care nu deranjează pe nimeni. Cu o privire blândă se uită la cei care trec pe lângă el. Sunt unii care se opresc şi îl ajută, dar în general lumea trece pe lângă el nepăsătoare.

Cei care doresc să îl ajute îl pot găsi la intrarea în parcarea magazinului Lidl sau la adresa menţionată mai sus.

 

 

Adauga comentariu