Penal de penal! Iustin Cionca și Sergiu Bîlcea vor să încaseze niște cheltuieli de judecată după ce avocatul lor a fost plătit din bani publici!

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, și vicele instituției, Sergiu Bîlcea, „au făcut-o de oaie”.

Cei doi au fost acționați în instanță de fostul director al ADI Deșeuri, Adrian Țolea, din pricina faptului că acestuia din urmă i-a fost desfăcut contractul de muncă. Tot în calitate de pârât a fost chemată în fața judecătorilor și Asociația.

Acestă instituție a fost reprezentată de avocatul Adrian Fanu Moca, în timp ce șefii CJA și-au ales un alt avocat: Diana Zbîrcot.

Adrian Țolea a pierdut procesul la Tribunalul Arad și ca urmare Cionca și Bîlcea s-au considerat îndreptățiți să  solicite recuperarea cheltuielilor de judecată.

Prima chestiune ciudată e dată de faptul că și avocatul persoanelor fizice Iustin Cionca și Sergiu Bîlcea a fost plătit din banii ADI Deșeuri (!) adică bani publici.

Faptul că avocatul instituției a fost plătit din asemenea sume e normal, însă nu înțelegem de ce șefii CJA nu au apelat la același avocat, fiind vorba despre aceeași cauză. Dacă tot au vrut un alt avocat, de ce nu l-au plătit din buzunarele lor?

Și pentru ca situația să fie și mai clară pe latura unor fapte penale, Iustin Cionca și Sergiu Bîlcea au solicitat în nume personal să recupereze cheltuielile de judecată care, în realitate, au fost suportate de ADI Deșeuri.

Suma solicitată este de 3.000 de lei, una destul de micuță pentru cei doi liberali din fruntea CJA.

Adauga comentariu