Pe la Nădlac I și II intră pe teritoriul României, pe jos, sute de persoane zilnic. Ce măsuri a luat prefectul Aradului!

Prefectul Județului Arad, Gheorghe Stoian, a avut astăzi o întâlnire de lucru cu reprezentanții instituțiilor publice implicate în activitatea de transport a persoanelor care se prezintă la punctele de trecere a frontierei de stat de pe teritoriul Județului Arad, precum și cu reprezentantul operatorului de transport. În urma ședinței au fost stabilitate anumite măsuri în vederea îmbunătățirii activității de transport a cetățenilor români care intră pe teritoriul României pe jos:

-       Numărul de persoane îmbarcate nu va depăși capacitatea legală de transport a autocarelor;

-       Niciunui cetățean nu i se va permite să călătorească în picioare;

-       Vor fi asigurate în permenență mijloace de transport în punctul de trecere a frontierei de stat, minim unul pentru zona de nord (până la limita administrativă cu Județul Bihor), respectiv minim unul pentru zona de sud (până la granița administrativă cu Județul Timiș);

-       După fiecar cursă efectuată, operatorul va continua dezinfecția mijlocului de transport.

Menționăm că, zilnic, prin punctele de trecere a frontierei de stat Nădlac I și II intră pe teritoriul României, pe jos, peste 300 și chiar peste 400 de cetățeni români.

La nivelul Județului Arad, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și  Conducere a Intervenției, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 263persoane. Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este de 930. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 157, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 3674.

 

Adauga comentariu