Pavel Neamțiu, director de două decenii! E fan al UTA-ei și se bucură că fiul lui câștigă mai bine decât el

Pavel Neamțiu este director al Direcției Venituri din cadrul Primăriei Arad de două decenii. Pe 22 februarie va împlini 56 de ani, este căsătorit și are un copil. De profesie economist, Pavel Neamțiu spune că avut și momente în care a dorit să renunțe la funcție.

În 15 ianuarie 1999, Pavel Neamțiu avea să fie director al Direcției Fiscale a Municipiului Arad, instituție transformată ulterior în Direcția Venituri. „În ianuarie 1999 avea să fie înființată Direcția Fiscală. Am fost primul angajat. De atunci și până astăzi lucrurile au evoluat. Au fost și momente în care am dorit să renunț. Mi-au recomandat și medicii acest lucru, întrucât acumulasem anumite afecțiuni. Nu am renunțat”, povestește Pavel Neamțiu.

Acesta a absolvit Facultatea de Științe Economice la Timișoara, în anul 1990. A făcut studiile universitare și pe vremea Comunismului și în perioada imediată. Spune că și-ar fi dorit să învețe mai multă practică și mai puțină teorie. „Îmi aduc aminte că nu mă prea pricepeam să întocmesc ordinele de plată. Fratele meu, care era mai mare, și tot ecomomist, m-a ajutat. El lucra, la avea vreme, la IAS Fântânele și avea de-a face cu asemenea lucruri. El a fost cel care mi-a explicat, întrucât din ceea ce învățasem teoretic nu am reușit să înțeleg. De aceea spun că mi-aș fi dorit mai multă aplecare asupra lucrurilor practice. Din păcate, situația nu s-a schimbat nici astăzi”, mai spune Pavel Neamțiu.

Directorul arădean susține că are perioade încărcate mai tot timpul anului, cu excepția perioadei de vară în care sunt vacanțele judecătorești. „De muncă avem tot anul, mai puțin perioadele de vară când sunt și vacanțele judecătorești. Avem deschiderea de an, primul termen de plată, trimiterea somațiilor după primul termen scadent. Vara e mai lejer, apoi e din nou mai mult de lucru până la  închiderea de an. Mă bucur că avem un grad mare de colectare în Arad. În ultimii cinci ani acesta a ajuns la peste 92%”, spune Neamțiu.

În timpul liber, Pavel Neamțiu practică fotbalul și tenisul de câmp. E microbist, iubește UTA dar și să schieze, în anotimpul rece. „Îmi place să fac mișcare. Joc fotbal, de două ori pe săptămână, o dată pe săptămână să joc tenis, iar vara – cât de des pot. Zilnic parcurg 20.000 de pași, trebuie să îmi mențin o anumită greutate. Sunt microbist, suporter al UTA-ei iar acest microb l-a moștenit și fiul meu. El are 24 de ani, este student în ultimul an la Facultatea de Informatică din cadrul Universității Politehnice din Timișoara. Lucrează în acest domeniu și a ajuns să câștige mai bine decât mine”, ne mai dezvăluie Pavel Neamțiu.

Adauga comentariu